Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sirijos mieste Latakijoje per susirėmimus žuvo 12 žmonių

Sirijos šiaurėje esančiame Latakijos uostamiestyje šeštadienį per susirėmimus žuvo 12 žmonių, sekmadienį žurnalistams sakė prezidento patarėja Buthaina Shaaban.
Per protestus sudegintas pastatas Latakijoje
Per protestus sudegintas pastatas Latakijoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Oficialus žmonių, šeštadienį žuvusių Latakijoje, skaičius yra 10 žmonių – piliečių ir saugumo pajėgų narių. Taip pat žuvo du užpuolikai“, – sakė ji.

Sirijos pajėgos į Latakiją, esančią už 350 km į šiaurės vakarus nuo sostinės Damasko, įžengė kitą dieną po to, kai, pasak vieno pareigūno, snaiperiai ten nušovė du praeivius.

Šeštadienio kraujo liejimas yra dar vienas smurto, apėmusio Siriją po kovo 15-osios, kai prasidėjo protestai, proveržis. Sirijos demonstrantai reikalauja esminių reformų.

Nepaisant neramumų, sprendimas atšaukti nepaprastąjį valdymą Sirijoje, kuris taikomas nuo 1963 metų, jau yra priimtas, sekmadienį sakė Shaaban.

„Sprendimas panaikinti nepaprastosios padėties įstatymą jau buvo padarytas. Tačiau nieko nežinau apie terminus“, – interviu AFP sakė patarėja.

Sirijos nepaprastosios padėties įstatymu, įsigaliojusiu 1963-iųjų kovą, kai į valdžią iškilo partija „Baath“, taikomi viešų susirinkimų bei judėjimų suvaržymai ir leidžiama areštuoti „įtariamuosius ar asmenis, keliančius grėsmę saugumui“.

Šiuo įstatymu taip pat leidžiama tardyti bet kokį asmenį ir klausytis asmeninių pokalbių, be to – oficialiai kontroliuoti laikraščių ir kitų žiniasklaidos priemonių turinį prieš jo publikavimą.

Po to, kai kovo 15 dieną Sirijoje kilo protestų banga, įsismarkavęs smurtas pareikalavo daugiau kaip 30 žmonių gyvybių. Opozicija tvirtina, kad žuvusiųjų yra gerokai daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius