Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos opozicija kaip politinį manevrą pasmerkė Rusijos planą užkirsti kelią baudžiamiesiems JAV oro smūgiams prieš Siriją

Sirijos pagrindinė opozicijos grupė kaip politinį manevrą pasmerkė Rusijos planą užkirsti kelią baudžiamiesiems JAV oro smūgiams prieš Siriją užsitikrinant susitarimą dėl Damasko režimo cheminių ginklų sunaikinimo.
Sirijos vėliava
Sirijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo pasiūlymas yra politinis manevras ir dalis beprasmiško vilkinimo, kuris Sirijos žmonėms atneš tik dar daugiau mirčių ir sugriovimų“, – sakoma vėlai pirmadienį paskelbtame Sirijos nacionalinės koalicijos pareiškime.

Koalicija pridūrė, kad „tarptautinės teisės pažeidimas reikalauja atitinkamo tarptautinio atsako“ – netiesiogiai ragindama JAV prezidento Baracko Obamos administraciją neatmesti karinių smūgių Damaskui galimybės.

B.Obama S.Lavrovo planą pavadino potencialiai „reikšmingu persilaužimu“, o JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry sakė, kad taip būtų galima sustabdyti galimus karinius veiksmus prieš Siriją.

„Karo nusikaltimų vykdytojams negalima atleisti, o nusikaltimų žmoniškumui negalima nuplauti pasiūlant politinių nuolaidų ar perduodant instrumentą, panaudotą tiems nusikaltimams įvykdyti“, – sakė opozicija, paminėdama cheminius ginklus.

Sukilėlių Laisvos Sirijos armijos Generalinio štabo viršininkas Selimas Idrissas pirmadienį apkaltino prezidento Basharo al Assado režimą ir jo sąjungininkus Rusijoje melu, kai Damaskas pasakė, kad sveikina Maskvos pasiūlymą.

„Raginame smogti smūgius ir perspėjame tarptautinę bendriją, kad šis režimas meluoja ir kad melagis Putinas yra jo mokytojas“, – sakė S.Idrissas televizijai „al Jazeera“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius