Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos pajėgos per vieną reidą nužudė 43 žmones, vykdė kankinimus ir egzekucijas

Sirijos saugumo pajėgos per vieną reidą netoli Damasko nužudė 43 žmonės, kurių dalis buvo kankinami ir tapo egzekucijų aukomis, ketvirtadienį pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).
Susirėmimai Sirijoje
Susirėmimai Sirijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Režimo pajėgos trečiadienį įžengė į Dždaidet Artuzo rajoną (į pietvakarius nuo Damasko0 ir suėmė apie 100 jaunuolių, kurie buvo nuvežti į vieną mokyklą ir kankinami, – sakoma SOHR pranešime. – Ketvirtadienio rytą po šios operacijos buvo rasti 43 žmonių lavonai. Kai kurie iš šių žmonių buvo nužudyti per grupinę egzekuciją.“

Sirijos sukilėliai bombarduoja oro pajėgų bazę netoli Alepo

Sirijos sukilėliai ketvirtadienį bombardavo Menago oro pajėgų bazę, iš kurios kylantys sraigtasparniai ir lėktuvai atakuodavo netoliese esantį šiaurinį Alepo miestą, pranešė šaltiniai.

„Menago karinis oro uostas ketvirtadienio rytą buvo bombarduojamas iš tanko, anksčiau užgrobto sukilėlių“, – nurodė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Šis oro pajėgų bazė yra už 30 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Sirijos komercijos sostinės.

Vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas, kuris girdėjo ir matė šį bombardavimą, pasakojo, kad sukilėliai jam nurodė, jog „šia ataka siekiama užimti oro uostą, naudojamą sraigtasparnių ir lėktuvų, kurie apšaudo Alepą“.

Jungtinės Tautos (JT) trečiadienį patvirtino, kad sukilėliai, kovojantys su Sirijos prezidento Basharo al Assado režimu, dabar turi ir sunkiųjų šarvuotųjų mašinų. Tuo tarpu JT kariniai stebėtojai matė, kaip vienas vyriausybės pajėgų naikintuvas atakavo sukilėlius Alepe.

„Stebėtojai dabar patvirtino informaciją, kad opozicija Alepe turi sunkiųjų ginklų, įskaitant tankus“, – JT generalinio sekretoriaus atstovas Martinas Nesirky sakė žurnalistams.

Sirijoje esantys AFP korespondentai pranešė, kad sukilėliai užgrobė kelis tankus, o kai kurie šarvuočių daliniai perėjo į opozicijos pusę su savo mašinomis.

Sirijoje 3 mln. žmonių stinga maisto ir pagalbos žemės ūkiui

Sirijoje 3 mln. žmonių reikalinga pagalba maistu, taip pat parama žemdirbiams ir gyvulių augintojams, ketvirtadienį paskelbė Jungtinių Tautų (JT) Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO), remdamasi JT ir Sirijos vyriausybės atliktu tyrimu.

Kaip praneša FAO, į šį skaičių įtraukti 1,5 mln. sirų, kuriems "reikalinga skubi pagalba maistu per ateinančius 3-6 mėnesius, ypač teritorijose, kuriose vyko didžiausi konfliktai ir žmonių kilnojimasis".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius