Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sirijos pajėgos pradėjo atsitraukimą iš miestų

Savaitei likus iki tarptautinio paliaubų susitarimo įgyvendinimo termino, Sirijos pajėgos pradėjo atsitraukimą iš kai kurių ramių miestų ir grįžta į savo bazes, pranešė vienas vyriausybės pareigūnas.
Sirijos kariai
Sirijos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis antradienio pranešimas kol kas nepatvirtintas, o netoli sostinės Damasko esantys aktyvistai paneigė, kad pajėgos traukiasi iš jų rajono. Pasak aktyvistų, tą dieną, kai režimo pajėgos pasitrauks iš gatvių, Sirijoje kils masiniai protestai, kurie nuvers vyriausybę.

„Pajėgos pradėjo atsitraukti iš ramių miestų ir grįžta į savo bazes, o rajonuose, kur tvyro įtampa, traukiasi į (miestų) pakraščius“, – AP Damaske sakė minėtas pareigūnas, kuris nenurodė, kada prasidėjo atsitraukimas. Jis nenorėjo skelbti savo pavardės, nes nebuvo įgaliotas kalbėtis su žiniasklaida.

Prezidentas Basharas al Assadas vos prieš kelias dienas sutiko su balandžio 10-osios terminu tarptautinio pasiuntinio Kofi Annano paliaubų planui įgyvendinti. Pagal šį planą režimo pajėgos turi atsitraukti iš miestų ir laikytis ugnies nutraukimo. Sukilėlių kovotojai savo ruožtu iškart po to turi nutraukti smurtą.

Khaledas al Omaras, aktyvistas Damasko Sakbos priemiestyje, paneigė, kad jo rajone vyksta koks nors atsitraukimas.

„Tai neįmanoma. Vieną patikrinimo postą galiu matyti pro savo langą“, – sakė jis per „Skype“ ir pridūrė, kad režimo pajėgos vis dar yra pagrindinėje aikštėje.

„Jis galvoja, kad gali laimėti daugiau laiko, kad perimtų visų Sirijos miestų kontrolę“, – telefonu iš šalies pietuose esančio Dailo miesto sakė aktyvistas Adel al Omari.

Šiame mieste režimo pajėgos nuo pirmadienio padeginėja aktyvistų namus.

„To nebus, nes kai tik jis atitrauks savo tankus iš miestų, žmonės išeis ir spaus nuversti režimą“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius