Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos pajėgų apsiaustą Rytų Gutą pasiekė pirmoji pagalbos vilkstinė

Humanitarinės pagalbos krovinius gabenančių sunkvežimių kolona pirmadienį atvažiavo į Sirijos režimo pajėgų apsiaustą Rytų Gutos anklave, pranešė Jungtinės Tautos.
Humanitarinė pagalba pasiekė Rytų Gutą
Humanitarinė pagalba pasiekė Rytų Gutą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JT nurodė, kad 46 sunkvežimiai įvažiavo į Rytų Gutą ir vyksta į šio šalia Damasko esančio rajono pagrindinį miestą Dumą. Humanitarinės pagalbos į šią teritoriją gabenama pirmąsyk nuo režimo pajėgų puolimo pradžios praeitą mėnesį.

Režimo aviacija surengė naujų smūgių Rytų Gutoje, o jo kariai, kaip pranešama, atkovojo trečdalį anklavo ir toliau intensyviai atakuoja.

Galingosios Vakarų šalys didino spaudimą Damaskui ir jo sąjungininkei Rusijai nutraukti puolimą prieš Rytų Gutą – vieną iš kruviniausių epizodų per jau beveik septynerius metus besitęsiantį Sirijos pilietinį karą. Tačiau prezidentas Basharas al Assadas perspėjo nenusileisiantis.

Per ilgiau kaip dvi savaites vykdytus aviacijos, artilerijos ir raketų smūgius toje teritorijoje žuvo jau daugiau kaip 700 civilių ir buvo sugriauti arba apgadinti trys ketvirtadaliai namų.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį režimo aviacija ant anklavo numetė daugiau sprogmenų prikrautų statinių, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Hamurijos mieste per šiuos bombardavimus žuvo mažiausiai 10 žmonių, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR, gaunanti informacijos iš šaltinių tinklo Sirijoje.

Dar keturi žmonės žuvo Hazos ir Džisrino miesteliuose, pridūrė grupė. SOHR duomenimis, nuo puolimo pradžios Rytų Gutoje žuvo 709 civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius