Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos prezidentą Basharą al-Assadą raginti pasitraukti dar per anksti, mano Turkijos premjeras

Turkijos ministras pirmininkas sako, kad dar per anksti svarstyti, ar Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas turėtų trauktis iš posto, ir ragina jį kuo greičiau imtis reformų, kad liautųsi lietis kraujas Sirijoje.
Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas
Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu per JAV televiziją „Bloomberg“ ketvirtadienį Recepas Tayyipas Erdoganas pavadino B.al-Assadą „geru draugu“ ir sakė, kad Ankara pradėjusi jį spausti imtis reformų dar iki neramumų bangos arabų šalyse.

„Jis vėluoja... Tikiuosi jis imsis veiksmų greitai ir ras bendrą kalbą su savo liaudimi, nes per kiekvieną mano vizitą Sirijoje aš matau, kad žmonės myli Basharą al-Assadą“, – kalbėjo R.T.Erdoganas, kurio pasisakymas buvo verčiamas į anglų kalbą.

Paklaustas, ar B.al-Assadas turėtų likti ar pasitraukti, Erdoganas atsakė: „Per anksti daryti sprendimą šiandien, nes galutinį sprendimą padarys Sirijos žmonės... Sirijos vienybė ir vientisumas turi išlikti.“

R.T.Erdoganas sakė pernai „ilgai kalbėjęsis“ su B.al-Assadu apie būtinybę atšaukti nepaprastąją padėtį Sirijoje, paleisti politinius kalinius, patobulinti rinkimų sistemą ir leisti veikti daugiapartinei sistemai.

„Aš pasakiau, „jei prireiktų, atsiųskite savo žmones, mes juos apmokysime“... kaip organizuoti politinę partiją, kaip bendrauti su žmonėmis“, – nurodė R.T.Erdoganas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius