Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sirijos prezidentas B.Assadas: V.Putinas niekada neprašė manęs trauktis

Sausį pranešta, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas esą 2015 metais prašė Sirijos lyderio Basharo al-Assado pasitraukti iš posto. Tokią informaciją „The Financial Times“ žurnalistams suteikė net dviejų Vakarų valstybių žvalgybos atstovai. Tačiau pats Sirijos vadovas tai neigia.
Sirijos prezidentas Basharas al Assadas susitinka su Vladimiru Putinu
Sirijos prezidentas Basharas al Assadas susitinka su Vladimiru Putinu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu, duotame prancūzų naujienų agentūrai AFP vasario 12 dieną, B.al Assadas tvirtino, kad Rusija neprašė antros karinės oro bazės Sirijoje. Jis taip pat tikino, kad niekada nėra kalbėjęs su Kremliumi apie savo pasitraukimą.

„Šis klausimas niekada nebuvo keltas jokia forma“, – sakė jis paklaustas, ar Rusija yra mėginusi įtikinti jį atsisakyti prezidento posto.

„Rusai su mumis labai pagarbiai bendrauja. Jie nebendrauja su mumis kaip supergalybė su menka šalimi – o kaip viena suvereni valstybė su kita suverenia valstybe“, – aiškino B.al Assadas.

Nepaisant to, kad vasario 12 d. Miunchene susitarta dėl po savaitės prasidėsiančių paliaubų, B.al Assadas sakė, kad tai nereiškia, jog reikia liautis kovoti su terorizmu ir pažadėjo toliau bombarduoti Alepe esančias grupuotes, kurias jis laiko teroristinėmis, ir kurias remia Turkija bei Saudo Arabija.

Jis pažadėjo susigrąžinti valdžią visoje šalyje, bet perspėjo kad tai gali užtrukti „ilgą laiką“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius