-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos Rakos provincijoje per „Islamo valstybės“ kontrataką žuvo 34 Damasko režimo kariai

Sirijos šiaurinėje Rakos provincijoje per džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) surengtą kontrataką žuvo mažiausiai 34 sirų kariai ir jų sąjungininkai, penktadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.
„Islamo valstybės“ tvirtovės Rakos apsiaustis
„Islamo valstybės“ tvirtovės Rakos apsiaustis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad džihadistai per ketvirtadienio mūšį iš vyriausybės pajėgų atsikovojo nemažas teritorijas provincijos šiaurėje.

Sirijos kariuomenė stengiasi išstumti IS iš Rakos provincijos ir pasiekti gretimą Deir az Zoro provinciją, kurios sostinėje džihadistai nuo 2015-ųjų laiko apsupę vyriausybės pajėgas ir civilius.

Anksčiau šį mėnesį Damasko režimo kariai ir jų sąjungininkai pasiekė Madano miesto apylinkes. Tai yra paskutinis IS kontroliuojamas miestas Rakos provincijoje.

Tačiau per ketvirtadienį džihadistų surengtą kontrataką IS „padarė didelę pažangą ir išplėtė savo kontroliuojamą teritoriją palei pietinį Eufrato krantą“, nurodė SOHR.

„IS pavyko režimo pajėgas nustumti 30 km nuo vakarinių Madano priemiesčių“, – sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Sirijos kariuomenė, padedama rusų aviacijos, toje teritorijoje vykdo atskirą operaciją, nesusijusią su mūšiu dėl provincijos sostinės Rakos.

Mūšiui, per kurį siekiama išstumti iš šio miesto džihadistus, vadovauja Sirijos demokratinės pajėgos (SDF) – kurdų ir arabų kovotojų aljansas.

SDF, padedamos JAV vadovaujamos koalicijos antskrydžių, septynis mėnesius veržė kilpą aplink Rakos miestą, kol birželio 6 dieną galiausiai į jį įžengė. Nuo birželio SDF pavyko atkovoti apie 60 proc. šio miesto teritorijos.

Per 2011 metų kovą demonstracijomis prieš prezidentą Basharą al Assadą prasidėjusį konfliktą Sirijoje jau žuvo daugiau kaip 330 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius