-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos režimo kontroliuojamose teritorijose prasidėjo parlamento rinkimai

Karo krečiamos Sirijos teritorijose, kontroliuojamose prezidento Basharo al Assado vyriausybės, trečiadienį prasidėjo parlamento rinkimai, kuriuos opozicija vadina neteisėtais.
Rinkimai Sirijoje
Rinkimai Sirijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Vyriausybės kontroliuojamose teritorijose, apimančiose apie trečdalį šalies ploto, gyvena apie 60 proc. Sirijos žmonių. Balsavietės jose atsidarė apie 7 val. vietos (ir Lietuvos) laiku ir dirbs 12 valandų, nebent rinkimų komisija nuspręstų pratęsti balsavimą dėl „didelių minių“.

Šis balsavimas sutampa su Jungtinių Tautų palaikomų taikos derybų Ženevoje antrojo rato pradžia.

Per derybas siekiama užbaigti jau penkerius metus besitęsiantį konfliktą, o B.al Assado politinė ateitis yra vienas iš labiausiai ginčijamų klausimų.

Prognozuojama, kad prezidento partija „Baath“ išlaikys kontrolę parlamente, nors rinkimuose dalyvauja kelios partijos.

Šis prieštaringai vertinamas balsavimas rengiamas įtemptu metu, kai pastarosiomis dienomis suintensyvėjo smurtas, grasinantis sugriauti prieš šešias savaites paskelbtas trapias paliaubas. JT pasiuntinys Sirijai Staffanas de Mistura Ženevoje dar kartą mėgins užtikrinti bendrą sutarimą, kuris leistų užbaigti karą.

Rinkimai yra jau antrasis balsavimas Sirijoje nuo karo pradžios 2011 metais. 11 341 kandidatas pateikė preliminarius registracijos dokumentus, kad galėtų varžytis dėl 250 vietų parlamente.

Apie 3,5 tūkst. kandidatų liko šiose lenktynėse, o kiti pasitraukė, „sakydami, kad neturi jokių galimybių laimėti“, žurnalistams sakė Hishamas al Shaaras, Aukščiausiojo teisinio rinkimų komiteto vadovas.

Sostinėje Damaske sienos buvo apklijuotos kandidatų plakatais, o ant vieno iš aukščiausių sostinės pastatų buvo pakabintas „Baath“, kontroliavusios šią šalį ilgiau negu pusę šimtmečio, plakatas su užrašu „Pasipriešinimo rinkimai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius