Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos sukilėliai iš minosvaidžių apšaudė Damasko oro uostą

Sirijos sukilėliai ketvirtadienį paleido du minosvaidžio šūvius į Damasko tarptautinį oro uostą; dėl to teko atidėti dviejų lėktuvų tūpimą ir vieno lėktuvo pakilimą, pranešė Sirijos valstybinė televizija, remdamasi transporto ministru Mahmoudu Saidu.
Žurnalistai Sirijoje
Žurnalistai Sirijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vienas minosvaidžio sviedinys nukrito oro uosto pakraštyje, netoli tūpimo ir pakilimo tako, dėl to buvo atidėtas tūpimas dviem lėktuvams iš Latakijos (Sirijos šiaurės vakarų). Atidėtas ir skrydis į Bagdadą“, – sakė ministras.

Pasak jo, niekas iš keleivių nenukentėjo, tačiau antras sviedinys pataikė į oro uosto sandėlį ir sužeidė vieną darbininką.

Minimus sviedinius iššovė „teroristai“, pridūrė ministras; teroristais valdantieji vadina Sirijos sukilėlius.

Šitą žinią valstybinė televizija paskelbė po žmogaus teisių stebėjimo organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešimo apie savadarbių raketų paleidimą į oro uostą, kuris yra pagrindiniai valdančiojo režimo vartai į pasaulį.

„Sukilėliai smogė į Damasko oro uostą trimis savadarbėmis raketomis“, – sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Oro uostas yra į pietryčius nuo Damasko, kur netoliese dažnai įsiplieskia susirėmimai, ir arti plataus Rytų Ghutos regiono, kurį kontroliuoja sukilėliai.

Jau kelis mėnesius sukilėliai stengiasi užimti šį oro uostą ir atkirsti valdančiuosius nuo ryšio su pasauliu oro transportu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius