-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos sukilėliai smogė Damasko režimo oro pajėgoms

Sirijos sukilėliai šeštadienį užėmė vieną režimo pajėgų priešlėktuvinės gynybos postą ir atakavo karinį oro uostą šalies rytuose, akivaizdžiai taikydamiesi į oro pajėgas, kurias prezidentas Basharas al Assadas vis aktyviau naudoja savo priešininkams triuškinti, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.
Gyvenimas Sirijoje
Gyvenimas Sirijoje / Mjr. Andriaus Smilgos archyvo nuotr.

Šie išpuoliai rytinėje naftos turtingoje Deir al Zoro provincijoje sekė po to, kai sukilėliai smogė kariniams oro uostams Alepo ir Idlibo apylinkėse netoli sienos su Turkija.

Sukilėliai Deir al Zore šeštadienį paryčiais užėmė vieną priešlėktuvinės gynybos pastatą, paimdami į nelaisvę bent 16 karių ir užgrobdami kažkiek priešlėktuvinių raketų, sakė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Internete aktyvistų paskelbtame vaizdo įraše matomi sukilėlių į nelaisvę paimti karininkai ir kariai, o televizija „al Arabiya“ parodė filmuotus vaizdus, kuriuose esą matomos per šį reidą pagrobtos raketos bei šaudmenys.

R.Abdel Rahmanas sakė, kad sukilėliai taip pat atakavo Hamdano oro pajėgų bazę Albu Kamale netoli Sirijos rytinės sienos su Iraku, tačiau nesugebėjo į ją įsiveržti.

Prieš tris dienas sukilėliai puolė Taftanazo oro pajėgų bazę Idlibo provincijoje, kurioje, pasak jų, buvo apgadinti kelis sraigtasparniai.

Kovotojai taip pat teigė praeitą savaitę numušę vieną naikintuvą ir sraigtasparnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius