-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos sukilėlių anklave per naują apšaudymą raketomis žuvo 13 civilių

Sirijos sukilėlių kontroliuojamoje Rytų Gutoje netoli Damasko ketvirtadienį per vyriausybinių pajėgų raketų smūgius žuvo mažiausiai 13 civilių, pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.
Rytų Guta po eilinio apšaudymo
Rytų Guta po eilinio apšaudymo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad mažiausiai 13 žmonių, tarp jų trys vaikai, žuvo per raketų smūgius Dumoje – pagrindiniame Rytų Gutos regiono mieste.

„Tame rajone lijo, todėl lėktuvų nebuvo. Tačiau režimas, regis, nusprendė apšaudyti vietovę raketomis“, – sakė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos direktorius Rami Abdel Rahmanas.

„Šįryt apšaudymas raketomis buvo tęsiamas. Vien tik Dumai smogė apie 200 valdomųjų raketų „žemė–žemė“, – sakė jis ir pridūrė, kad visame anklave ketvirtadienį sužeistų žmonių skaičius jau perkopė 120.

Nuo sekmadienio, kai Damasko režimo pajėgos suintensyvino Rytų Gutos bombardavimą, šiame regione jau žuvo mažiausiai 335 civiliai.

Kaip skelbia valstybinė žiniasklaida ir SOHR, per tą patį laikotarpį mažiausiai 15 žmonių žuvo per islamistų ir džihadistų grupuočių raketų ir minosvaidžių sviedinių smūgius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius