Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 01 /14:14

Sirijos valstybinis dienraštis apie Baracko Obamos sprendimą siekti Kongreso pritarimo kariniams veiksmams: „Tai – istorinio Amerikos atsitraukimo pradžia“

Sirijos valstybinis laikraštis „Al-Thawra“ sekmadienį JAV vadovo Baracko Obamos sprendimą siekti Kongreso leidimo naudoti karinę jėgą prieš Siriją pavadino „istorinio Amerikos atsitraukimo pradžia“.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia naujienų agentūra AP, vedamajame straipsnyje piktdžiugišku tonu aptariamas B.Obamos „netikėtas šeštadienį nuskambėjęs pareiškimas, kad jis kreipsis į Kongresą prašydamas pritarimo kariniams veiksmams Sirijoje tam, kad prezidento Basharo al Assado režimas būtų nubaustas už cheminio ginklo naudojimą“.

„Nesvarbu, ar Kongresas uždegs žalią ar raudoną šviesą agresijai, ir ar karo perspektyva buvo sustiprinta ar atitolinta, prezidentas B.Obama, išsisukinėdamas ar užuominomis, šeštadienį paskelbė Amerikos pasitraukimo startą“, – rašo dienraštis „Al-Thawra“.

Laikraštis, atspindinti režimo poziciją, taip pat teigė, kad B.Obamos „nenoras imtis karinių veiksmų kyla iš netiesioginio pralaimėjimo ir sąjungininkų nebuvimo“.  Dienraščio teigimu, JAV vadovas baiminasi to, kad „ribota intervencija gali išvirsti į atvirą karą ir tai jį privertė siekti Kongreso pritarimo“.

Baltieji rūmai šeštadienį oficialiai paprašė Kongreso sankcionuoti karinius smūgius Sirijai. Balsavimas dėl rezoliucijos, kuri leidžia pradėti karinę intervenciją į Siriją, gali įvykti ne anksčiau kaip rugsėjo 9 d., senatoriams sugrįžus iš atostogų. JAV vadovas šeštadienį tvirtino nusprendęs, jog šalis turi imtis karinių veiksmų prieš Siriją, taip nubausdama Damasko režimą už cheminio ginklo panaudojimą.

B.Obama teigė turintis įgaliojimus sprendimą priimtinas, tačiau yra įsitikinęs, kad debatai yra būtini šalies gerovei užtikrinti.

Penktadienį JAV paviešino informaciją, kad Sirijoje per cheminio ginklo atakas buvo nužudyta daugiau negu 1400 žmonių.

Sirijos opozicijos nuomonė: JAV Kongresas pritars kariniams veiksmams

Sirijos pagrindinis opozicijos blokas sekmadienį sakė, kad yra nusivulęs B.Obamos sprendimu siekti Kongreso pritarimo kariniams veiksmams prieš Siriją, bet teigė tikintys, kad įstatymų leidėjai prritars kariniam smūgiui, skelbia naujienų agentūra AFP.

„Nusivylėme. Tikėjomės, kad viskas eisis greičiau, kad smūgis neišvengiamas... Vis dėlto tikime, kad Kongresas pritars smūgiui“, – kalbėjo Sirijos nacionalinės koalicijos aukšto rango pareigūnas Samiras Nasharas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius