-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sirijos vyriausybė atnaujina puolimą prieš „Islamo valstybę“ Damaske

Iš pietų Damasko civilių grupę evakavusios Sirijos vyriausybės pajėgos pirmadienį atnaujino puolimą prieš šioje teritorijoje įsitvirtinusį džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS), pranešė valstybinė televizija.
Bombarduojamos „Islamo valstybės“ pozicijos Damaske
Bombarduojamos „Islamo valstybės“ pozicijos Damaske / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Anot neįvardyto kariuomenės pareigūno, kurio žodžius citavo televizija, sekmadienio vakarą pietiniame Damasko rajone Hadžar Asvade buvo įsigaliojusios paliaubos, o jų metu buvo evakuota moterų, vaikų ir senjorų.

Pirmadienio popietę, kai turėjo baigtis paliaubos, vyriausybės karo lėktuvai smogė ekstremistų kontroliuojamoms teritorijoms, o kariai ėmėsi iš lėto atkovoti sostinės rajonus, vis dar kontroliuojamus kovotojų, nurodė televizija.

„Teroristų organizacija „Daesh“ (IS) gyvuoja paskutines savo valandas“, – iš Damasko teritorijos pranešė vienas korespondentas.

Sostinės gyventojai sakė, kad virš miesto vėl skriejo karo lėktuvai. Kariniai veiksmai atsinaujino Hadžar Asvado rajone ir netoli esančioje Jarmuko palestiniečių pabėgėlių stovykloje.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), stebinti padėtį Sirijoje, paskelbė, jog kai kuriems džihadistams buvo leista palikti šią stovyklą bei kaimyninį Tadamono rajoną.

Sirijos valstybinė žiniasklaida savo ruožtu paneigė, kad buvo pasiektas susitarimas kovotojams evakuoti.

SOHR pirmadienį informavo, kad nauja kovotojų ir jų šeimų narių grupė vėlai sekmadienį išvyko į rytus esančios dykumos kryptimi. Organizacija pridūrė, jog ekstremistai padegė savo biurus ir transporto priemones, kad vyriausybės pajėgos nekonfiskuotų grupuotės ginkluotės ir dokumentų.

Prezidento Basharo al Assado kariuomenė pradėjo pulti pietų Damaske įsitvirtinusių džihadistų pozicijas prieš mėnesį. Per kampaniją vyriausybė atkovojo daugiau nei 70 proc. šios teritorijos.

Užėmusi miesto pietinius rajonus vyriausybė pirmąkart nuo 2011-aisiais prasidėjusio karo valdytų visą sostinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius