Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Situacija rytinėje JAV pakrantėje tik blogėja

Galinga sniego audra vis smarkiau įsisiautėja rytinėje Jungtinių Valstijų pakrantėje. CNN praneša, kad kai kuriose vietovėse šeštadienį turėtų iškristi gerokai daugiau sniego, nei buvo tikėtasi iš pradžių.
Pūga Niujorke
Pūga Niujorke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Niujorko valstijoje dabar laukiama iki 75 cm storio sniego dangos, o Vakarų Virdžinijoje ir Merilande – net iki 1,20 m sluoksnio.

Niujorke kiekvieną valandą sniego danga pastorėja 8-iais cm. Miesto valdžia griežtai paragino visus gyventojus likti namuose, o gatvėse uždraudė bet kokį automobilių eismą – važinėti galima tik specialiųjų tarnybų transportui. Stabdomas traukinių eismas, uždaromi tuneliai ir tiltai. Šalyje atšaukta 8,6 tūkst. lėktuvų skrydžių.

„Situacija bloga ir sparčiai blogėja“, – nepaguodė Niujorko meras Billas de Blasio.

Nuo pūgos pradžios jau patvirtintos devynių žmonių žūtys. Beveik visi jie žuvo autoavarijose ant plikledžiu padengtų kelių ir magistralių. Vien Virdžinijos valstijoje per penktadienį policija registravo 989 eismo įvykius.

Vėjo gūsiai vietomis siekia 25 metrus per sekundę. Dėl nutrūkusių elektros tiekimo linijų, be elektros energijos įvairiose valstijose liko apie 200 tūkst. namų ūkių.

Sinoptikai teigia, kad ši pūga yra viena iš penkių galingiausių, kada nors siaubusių Jungtines Valstijas per meteorologinių stebėjimų istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius