Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiurpus radinys: dingusi moteris po 28-erių metų rasta užmūryta savo namuose

JoAnn Nichols dingo 1985 metais, policija ir jos vyras ilgai ieškojo pradinių klasių mokytoja dirbusios moters. Ir štai jos kūną netikėtai pavyko aptikti – toje vietoje, kurią kaimynai įtarinėjo ilgą laiką, skelbia „Die Welt“.
Namas, kuriame rasti moters palaikai.
Namas, kuriame rasti moters palaikai. / Kadras iš Youtube.com

Moteris dingo 1985 metų gruodį likus kelioms dienoms iki Šv.Kalėdų, vietovėje, kuri yra kelios valandos kelio nuo Niujorko. Mokytoja su savo mokiniais dar spėjo atšvęsti žiemos atostogų pradžią. 55-erių moteris tą dieną ketino apsilankyti grožio salone, pasirūpinti savo plaukais ir manikiūru. Tačiau sutartu laiku grožio salone ji nepasirodė. Gruodžio 22-ąją moters vyras policijai pranešė, kad žmona dingo.

Kelias savaites policija įtemptai ieškojo dingusiosios, tačiau aptiko tik jos automobilį, stovėjusį priešais prekybos centrą. Jokių karštų pėdsakų jiems taip ir nepavyko rasti.

Dabar, po 28-erių metų nuo paslaptingo dingimo, viską išaiškinti gali padėti netikėtas radinys Nicholsų name. Valytojai visiškai apgriuvusiame ir susenusiame avarinės būklės name, už dirbtinai rūsyje išmūrytos sienos aptiko konteinerį su skeletu.

Išmūrijo sieną

„Tai JoAnn Nichols palaikai“, – patvirtino medicinos ekspertė Kari Reiber, kuriai nustatyti tapatybę pavyko tik iš dantų.

Kadras iš Youtube.com/JoAnn Nichols
Kadras iš Youtube.com/JoAnn Nichols

„Kūnas buvo patalpintas į orui visiškai nepralaidų konteinerį ir užmūrytas už sienos“, – sakė moteris. Anot jos, A.Nichols buvo nužudyta sunkiu daiktu smogiant per galvą.

Kad niekas nejuto kvapo ar kitų pėdsakų, anot patologės, paaiškinama tuo, jog priešais sieną buvo pastatyti dideli atliekų konteineriai.

Moters vyras, kuris pernai mirė sulaukęs 82-ejų, žinomas kaip miesto „sandėlininkas“, patologinis šiukšlių surinkėjas. Savo namuose jis visuomet turėjo tris didžiulius iki pat viršaus pripildytus šiukšlių konteinerius.

„Kartais jis miegodavo savo automobilyje, nes namas buvo toks prikimštas, jog jis negalėdavo įeiti“, – pasakojo kaimynė Judy Wyskida, kuri Jamesą Nicholsą pavadino „keistu tipu“. Anot jos, kaimynas visuomet važinėjosi šalia savęs pasisodinęs žmogaus dydžio lėlę.

Tiria iš naujo

J.Nicholsas, kuris iki pat pensijos dirbo kompiuterių milžinėje „IBM“, nuo pat žmonos dingimo buvo laikomas įtariamuoju. Tačiau pareigūnai nepajėgė nieko įrodyti.

Ar keistuolis Jamesas Nicholsas nužudė savo žmoną, įmūrijo ją į sieną ir kone tris dešimtmečius kartu su lavonu gyveno viename name iki pat savo mirties pernai gruodžio 21-ąją? Lygiai tą pačią dieną prieš 27 metus dingo jo žmona A.Nichols.

„Šį atvejį nagrinėsime iš naujo, – sakė policijos viršininkas Thomas Mauro.

J.Nicholsas, kuris iki pat pensijos dirbo kompiuterių milžinėje „IBM“, nuo pat žmonos dingimo buvo laikomas įtariamuoju. Tačiau pareigūnai nepajėgė nieko įrodyti.

Policija netikėjo ir tuo, kad moteris galėjo nusižudyti. Mokytoja po savo sūnaus mirties 1982 metais, kuris nuskendo iškylaudamas valtimi, buvo prislėgta depresijos.

Trumpas laiškelis, kurį esą kompiuteryje po jos dingimo rado ir policijai perdavė jos vyras, laikytas atsisveikinimo laišku. „Trumpa žinutė yra įrodymas, kad A.Nichols iš tiesų buvo prislėgta“, – tuomet sakė vienas tyrėjų.

Turėjo įtarimų

„Nėra jokios priežasties teigti, kad mano žmona mirė arba pabėgo su kitu vyru, – vietos laikraščiui viename interviu yra sakęs jos vyras J.Nicholsas, – Yra tūkstančiai priežasčių, dėl ko mano žmona galėjo dingti.“ Vėliau kompiuterių ekspertas teigė sulaukęs savo žmonos skambučio.

„Ji man paskambino prieš pat Kalėdas, ryte, apie 7.35 val. ir pasakė, kad viskas tvarkoje ir nori visiems perduoti linkėjimus“, – pasakojo J.Nicholsas. Kai jis paklausė, kur ši randasi, žmona padėjo ragelį.

Policijai nepavyko rasti jokių įrodymų apie tariamą 30 sekundžių trukmės skambutį.

Kaimynams viskas buvo aišku nuo pat pradžių. „Mes policijai visada sakėme, kad tai moteriai kažką padarė jos vyras“, – aptikus lavoną dabar jau įsitikinusi savo žodžiais kalbėjo Dolores Casella.

„Aš sakiau taip pat“, – atsargiai žodžius rinko tyrėjas Thomas Mauro. Nepaisant akivaizdžių įrodymų niekas mirusiojo J.Nicholso oficialiai įtariamuoju nepavadino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius