Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiurpus radinys Prancūzijos Rivjeroje – kaukolė su užrašu „mirtis pedofilams“

Prancūzų policija įtaria aptikusi mažiausiai dešimtmečio senumo žmogžudystės pėdsakus, kai jūros dugne netoli Antibų atrasti mažiausiai keturių žmonių kaulai.
Idilė beplaukiant Viduržemio jūra
Idilė beplaukiant Viduržemio jūra / A.Vareikaitės nuotr.

Šiurpus radinys Prancūzijos Rivjeros pakrantėje, visai šalia milijonierių pamėgto Viduržemio jūros rojaus Antibų, nustebino pareigūnus ir paskatino pradėti žmogžudystės tyrimą.

Tarp mažiausiai keturių žmonių palaikų aptikta kaukolė, ant kurios matyti išblukę užrašas „Mort aux pédophiles“ – „Mirtis pedofilams“.

Palaikus šešių metrų gylyje prie Antibų kyšulio, į pietvakarius nuo Nicos, atrado naras. Pasak pareigūnų, jie vandenyje pragulėjo mažiausiai dešimt metų.

Vienas iš rastų kaulų priklausė 17-mečiui Stephane'ui Hirsonui, kuris dingo Paryžiuje 1994-aisiais.
Vienas iš rastų kaulų priklausė 17-mečiui Stephane'ui Hirsonui, kuris dingo Paryžiuje 1994-aisiais.

DNR tyrimai atskleidė, kad vienas rastas žastikaulis priklausė 1994 metais dingusiam 17-mečiam paryžiečiui Stéphane'ui Hirsonui.

Kaulus – vyro šlaunikaulį, po vieną vyro ir moters žastikaulį, kaukolę ir žandikaulio dalį – jūrų ežius žvejojęs naras pastebėjo vasario mėnesį.

Policijos narai tada iškėlė palaikus ir juos ištyrė. Pasak pareigūnų, genetinės informacijos kauluose rasti buvo nelengva, tačiau mokslininkai nustatė, kad galūnės priklausė jaunesniems nei 30 metų žmonėms, o kaukolė – vyrui iki 50 metų.

„Susidūrėme su daugybe mįslių“, – prancūzų žiniasklaidai trečiadienį sakė prokuroras iš Graso Georges'as Gutierrezas, pranešdamas apie pradedamą policijos tyrimą dėl žmogžudystės, pagrobimo, kalinimo ir palaikų perdavimo.

„Šioje byloje esama tūkstančio klausimų. Pavyzdžiui, kodėl rasta tik po vieną kiekvieno žmogaus kaulą, o ne visas skeletas?“

S.Hirsonas dingo 1994-ųjų vasarį. Likus vos kelioms dienoms iki 18-ojo gimtadienio vaikinas buvo išrašytas iš psichiatrinės ligoninės, kurioje gydėsi trumpą laiką, ir turėjo susitikti su draugu, tačiau dingo be žinios.

Jo šeima sako, kad jaunuolis iš Paryžiaus neturėjo reikalų Rivjeroje, o savo motinai buvo sakęs, kad ketina vykti į Ispaniją.

Anoniminis šaltinis laikraščiui „Le Parisien“ prasitarė, kad rastoje kaukolėje galėjo būti nupieštas šaudymo taikinys.

„Matyti tamsus rašalas, bet nustatyti, koks rašalas arba rašysena, sudėtinga, – atskleidė vienas policijos pareigūnas. – Kaulai rasti geros būklės, puikiai išsilaikę ir labai balti.“

Pasak G.Gutierrezo, policija tebetiria palaikus. „Tikimės, kad ekspertai mums pasakys, kiek laiko jie išbuvo vandenyje“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius