-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalas Ganoje: prezidentas nukopijavo B.Clintono ir G.W.Busho kalbas

Gana iki šiol pasižymėjo Afrikos žemynui nebūdingu politiniu stabilumu. Nuo 1992 m., kai tapo demokratija, valdžios kaita šalyje vykdavo sėkmingai. Šį šeštadienį Ganos piliečiai šalies sostinės Akros centre susirinko pasveikinti naujai išrinkto penktojo šalies prezidento Nana Akufo-Addo, rašo „The Washington Post“.
Nana Akufo-Addo inauguracinės kalbos akimirka
Nana Akufo-Addo inauguracinės kalbos akimirka / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

N.Akufo-Addo savo trisdešimties minučių kalba turėjo įkvėpti tautiečius siekti valstybės pažangos, tačiau pasirodė, kad naujojo šalies lyderio pasisakymas yra žodis į žodį nukopijuotos buvusių JAV prezidentų Billo Clintono ir George'o W.Busho kalbos.

Ganos prezidento kalboje buvo nukopijuotų buvusių JAV lyderių citatų

„Aš prašau jūsų būti piliečiais: piliečiais, kurie nėra stebėtojai, piliečiais, kurie nėra subjektai, atsakingais piliečiais, kurie kuria bendruomenes ir tautą“, – kalbėjo Ganos prezidentas, visiškai atkartodamas 2001-ųjų JAV prezidento G.W.Busho kalbą.

Vėliau taip pat nukopijuota ir B.Clintono 1993-iųjų metų kalba. Tiesa, joje vietoje „amerikiečiai“ buvo sakoma „ganiečiai“.

„Nepaisant to, kad iššūkiai yra dideli, tokios pat didelės ir mūsų jėgos. Ganiečiai visada buvo nepavargstantys, kovojantys, viltingi žmonės. Ir mes turime šiandien prisiminti viziją ir valią tų, kurie buvo prieš mus“, – sakė N.Akufo-Addo.

Ganos prezidento komunikacijos skyriaus vadovas Eugene'as Arhinas atsiprašė už tokį „neapsižiūrėjimą“. Jo teigimu, jis stengėsi, kad naujojo Ganos lyderio kalba nebūtų nuobodi.

Pasak jo, kalboje buvo galima rasti ne tik JAV prezidentų, bet ir žymių Ganos asmenybių bei Biblijos citatų.

Ganos socialinių tinklų erdvėje užvirė arši diskusija dėl to, ar toks „neapsižiūrėjimas“ užtraukė gėda valstybei ir naujajam jos lyderiui.

Tiesa, ne visi reagavo taip piktai. Vienas komentatorius iš Ugandos pastebėjo, kad plagijavimas prezidento inauguracinėje kalboje nėra tokia didelė bėda jo šalies gyventojams, mat jiems iki šiol net neteko matyti teisėtai išrinkto prezidento inauguracijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius