-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalas Rusijoje: Ispanijoje veikusios rusų mafijos pėdsakai veda link Vladimiro Putino bičiulių

Rusijos vicepremjerui Dmitrijui Kozakui ir Dūmos deputatui Vladislavui Reznikui tenka teisintis dėl ryšių su Ispanijoje nusikalstamą struktūrą plėtojusiu nusikalstamo pasaulio autoritetu Genadijumi Petrovu, skelbia newsru.com.
V.Putinas sveikina D,Kozaką.
V.Putinas sveikina D,Kozaką. / „Scanpix“/AP nuotr.

Šie ryšiai paaiškėjo po kelis metus vykusio Ispanijos policijos tyrimo, nustačiusio rusų mafijos veiklą Ispanijos teritorijoje. Bylos įtariamųjų gretose – ir Rusijoje verslininku laikomas bei minėtiems politikams artimas Genadijus Petrovas, Ispanijoje laikomas vienu svarbiausių Rusijos maijos vadeivų.

Pasak Ispanijos žiniasklaidos, 1996 metais grupuotė, kurioje ypač aktyviai veikė G.Petrovas, plovė pinigus per tarpininkus ir jiems pavaldžius pareigūnus. Tai truko iki pat 2008 metų, kai Ispanijos pareigūnai pradėjo plataus masto tyrimą.

Rusijos žiniasklaida dar 2009 metais rašė, kad suimtųjų gretose – tuo metu premjeru buvusio Vladimiro Putino artimų asmenų draugai. 2010 metais G.Petrovas buvo paleistas į laisvę, po dviejų metų jis išvyko į Rusiją, kur iki šiol ir slapstosi.

Ispanijos teisėsauga pareikalavo Rusijos išduoti G.Petrovą ir manoma, kad ekstradicijos procesas gali prasidėti šių metų pabaigoje.

Ispanijos žiniasklaida atskleidė G.Petrovui artimų ir su juo finansinius reikalus galimai tvarkiusių asmenų sąrašą, kuriame – ir buvęs Rusijos gynybos ministras Anatolijus Serdiukovas, buvęs ministras pirmininkas Viktoras Zubkovas, vicepremjeras Dmitrijus Kozakas.

Žurnalistų gauti pokalbiai rodo, kad Dūmos finansų komiteto vadovas Vladislavas Reznikas telefoniniuose pokalbiuose G.Petrovą vadino „mūsų lyderiu“, „vadovu“.

Žurnalistų gauti pokalbiai rodo, kad Dūmos finansų komiteto vadovas Vladislavas Reznikas telefoniniuose pokalbiuose G.Petrovą vadino „mūsų lyderiu“, „vadovu“.

Pats V.Reznikas tokius kaltinimus atmeta. „Jie turi kažkokį popierių, kur pateiktas pokalbis žmogaus, kurį vadina Slava, bet tai ne aš. Kažkodėl jie nusprendė, kad tai aš“, – teisinosi V.Reznikas.

Apie tai, kad vicepremjeras D.Kozakas yra nepažįstamas su minėtu G.Petrovu, pasakojo jo atstovas spaudai. „Dmitrijus Nikolajevičius nėra pažįstamas su minėtu asmeniu ir apie jo darbus žino tik iš Sankt Peterburgo laikraščių kriminalinių kronikų“, – aiškino vicepremjero atstovas spaudai Ilja Džiusas.

Beje, D.Kozakas jau yra gavęs nurodymą vadovauti Kryme vyksiantiems uosto statybos darbams, kurių vertė kol kas dar nėra apskaičiuota.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir vicepremjeras Dmitrijus Kozakas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir vicepremjeras Dmitrijus Kozakas

Dienraščio „Kommersant“ duomenimis, kartu su G.Petrovu Ispanijoje tiriamoje byloje figūruoja ir kitų dviejų žinomų verslininkų, įtariamų nusikalstama veikla, pavardės. Tai – Aleksandras Malyševas ir Leonidas Christoforovas.

Manoma, kad šie žmonės su Ispanijos tarpininkų pagalba padėjo legalizuoti milijonus juodojoje rinkoje uždirbtų pinigų Rusijos verslininkams ir politikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius