-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalinga byla Rusijoje: mirtinai partrenkto šešiamečio kraujyje – 2,7 prom. alkoholio?

Antradienį Tyrimo komitetas prie Rusijos prokuratūros pradėjo tyrimą dėl avarijos, per kurią žuvo šešiametis berniukas. Paaiškėjo, kad miręs vaikas buvo visiškai girtas.
Alkoholis
Alkoholis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Avarija įvyko balandžio 23 d., tačiau apie ją Rusijos žiniasklaida pradėjo rašyti šią savaitę. 31-erių moters vairuojamas „Hyundai Solaris“ partrenkė šalia žaidimų aikštelės buvusį šešerių metų vaiką. Liudininkų teigimu, Olga Alisova vairavo kalbėdama telefonu. Ji ne tik partrenkė vaiką, bet jį dar vilko apie 10 metrų. Berniukas mirė vietoje.

Vaikas su tokiu kiekiu alkoholio kraujyje atsidurtų intensyvios terapijos skyriuje.

Moters advokatas teigia, kad vaikas staiga išbėgo į važiuojamąją kelio dalį ir joje atsisėdo, todėl vairuotoja jo nepamatė.

Pasak vaiko tėvo Romano Šimko, baudžiamoji byla dėl šio įvykio pradėta tik po mėnesio – gegužės 26-ąją, kai jis dėl tyrimo vilkinimo kreipėsi į partiją „Teisinga Rusija“.

Birželio 12 d. tėvas paviešino skandalingą medikų ataskaitą, kurioje teigiama, kad šešiamečio kraujyje buvo rasta 2,7 prom. alkoholio. Tai – sunkus girtumo laipsnis. Narkologas NTV sakė, kad vaikas su tokiu kiekiu alkoholio kraujyje atsidurtų intensyvios terapijos skyriuje.

Tėvas bylos vilkinimą ir šokiruojančias medikų išvadas sieja su tuo, jog O.Alisovos vyras, jo teigimu, priklauso organizuoto nusikalstamumo grupuotei. Šaltinių teigimu, jis šiuo metu atlieka bausmę įkalinimo įstaigoje.

Vidaus reikalų ministerija paskelbė, kad bus iš naujo atliekamas įvykio tyrimas, taip pat – ir medicininis. Berniuko tėvas sutiko leisti ekshumuoti sūnaus kūną, kad būtų pakartota analizė.

Moteriai gresia kalėjimo bausmė iki 5 metų, jai šiuo metu skirtas namų areštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius