-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingu interviu Baltųjų rūmų nemalonę užsitraukęs generolas atvyko susitikti su Obama, vėliau atsistatydino (papildyta 23.00 val.)

Afganistane dislokuotų tarptautinių pajėgų vadas generolas Stanley McChrystalas trečiadienį atvyko į Baltuosius rūmus susitikti su prezidentu Baracku Obama ir pasiaiškinti dėl skandalingo interviu, dėl kurio gali netekti posto.
S.McChrystalas
S.McChrystalas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Stalas Generolas

Prieš pokalbį su prezidentu generolas dalyvavo pusvalandį trukusiame susitikime su gynybos sekretoriumi Robertu Gatesu ir Štabų vadų komiteto pirmininku admirolu Mike'u Mullenu, pranešė Pentagono atstovas spaudai Geoffas Morrellas.

S.McChrystalas buvo iškviestas į Baltuosius rūmus pasiaiškinti dėl žurnale „Rolling Stone“ pasirodžiusio straipsnio „The Runaway General“, kuriame jis smerkia JAV ambasadorių Kabule, o jo patarėjai pašiepia prezidento artimiausios aplinkos pareigūnus.

Antradienį B.Obama sakė, kad generolas pademonstravo „prastą supratingumą“, duodamas šį interviu, tačiau prieš priimdamas bet kokį galutinį sprendimą jis norįs pirmiausia asmeniškai su juo pasikalbėti. 

Papildyta 23.00 val. JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį priėmė generolo Stanley McChrystalo prašymą atleisti jį iš Afganistane dislokuotų tarptautinių pajėgų vado posto, kurį užimti pasiūlė generolui Davidui Petraeusui.

„Prezidentas priėmė Stanley McChrystalo atsistatydinimą ir pasirinko generolą Davidą Petraeusą vadovauti ISAF (Tarptautinėms saugumo paramos pajėgoms) ir mūsų pajėgoms Afganistane“, – sakė vienas Baltųjų rūmų pareigūnas, pageidavęs neskelbti pavardės.

S.McChrystalas atsistatydinimo prašymą įteikė, kai buvo iškviestas į Vašingtoną asmeniškai pasiaiškinti B.Obamai dėl skandalingo interviu žurnalui „Rolling Stone“, kuriame kritiškai atsiliepė apie prezidento artimiausios aplinkos pareigūnus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius