Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandinavijoje siautėja smarkus vėjas, nuo audros nukentėjo Prancūzija ir Vokietija

Skandinavijos valdžios institucijos penktadienį perspėjo dėl didelių vėjo gūsių po audrų, kurios prasidėjo po ilgai trukusio sausros ir karščio periodo.
Audra Vokietijoje
Audra Vokietijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Keltų bendrovės Norvegijoje penktadienį atšaukė dalį reisų. Valdžios institucijos įspėjo apie smarkius vėjus kalnuose ir ragino žmones saugiai pritvirtinti savo valtis, palapines ir kitą įrangą.

Vėjo gūsių tikimasi ir palei Danijos Šiaurės jūros pakrantę. Buvo paskelbta įspėjimų, kad lengvosios transporto priemonės neturėtų kirsti tiltų.

Danijoje kilus smarkiam vėjui, 61-erių vyrui į gerklę įsmigo metalinis palapinės, kurią jis pakavo, stulpelis. Jis sraigtasparniu buvo nugabentas į ligoninę ir yra sunkios būklės, visuomeniniam transliuotojui DR teigė policijos atstovas Henrikas Nielsenas.

Smarkios audros, ketvirtadienio vakarą atslinkusios į Šiaurės Vokietiją po ilgo karštų ir sausų orų laikotarpio, išvartė daug medžių ir gana smarkiai sutrikdė susisiekimą. Vėjai čia pasiekė net 140 km per val. greitį.

Vokietijos geležinkelių bendrovė „Deutsche Bahn“ ketvirtadienio vakarą dėl artėjančios audros šalies šiaurėje uždarė kelis maršrutus. Penktadienį įmonė nurodė, kad traukiniai, kursuojantys tarp Hamburgo ir Hanoverio bei Hamburgo ir Brėmeno vis dar nevažinėja, taip pat sutrikęs eismas kitais maršrutais.

Lenkų pareigūnai taip pat perspėjo dėl stipraus lietaus ir vėjų kai kuriose šios šalies dalyse, ypač centriniuose ir pietiniuose rajonuose.

Prancūzijoje dėl audrų ir potvynių iš trijų pietų regionų ketvirtadienį buvo evakuoti apie 1 600 žmonių.

Smarkios liūtys ten sukėlė staigius potvynius ir pavertė upes bei upelius galingais vandens srautais. Labiausiai nukentėjo Garo regionas, kur 119 vaikų buvo evakuoti iš savo stovyklavietės Sen Žiuljen de Perolase,

Prie evakuacijos vykdymo prisidėjo daugiau nei 400 policininkų ir gaisrininkų, kuriems padėjo sraigtasparniai.

„Čia atvykstu nuo 80-ųjų pradžios, kai dar buvau paauglys, ir nebuvau matęs nieko panašaus, – televizijai SKY sakė britas Tomas Bryanas, atostogavęs netoliese esančiame kaime. – Vandens lygis buvo toks aukštas, kad abi krantinės pusės tapo nepraeinamos. Buvo užtvindyta kempingų ir restoranų.“

Regiono vyriausiasis žandaras, pulkininkas Laurent'as Hassas televizijai BFM-TV sakė, kad 46 suaugusieji buvo išgelbėti, tačiau paieškos komandos vis dar bando rasti dingusį 67-erių vokietį, kurio kemperį, kaip pranešama, nusinešė vanduo.

Tačiau, L.Hasso teigimu, valdžios institucijos vis dar „nežino, ar vyras iš tiesų jame buvo potvynio metu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius