Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaudus demokratų pralaimėjimas Virdžinijoje – niūrus signalas J.Bidenui

Jei antradienį vykusių JAV Virdžinijos valstijos gubernatoriaus rinkimų rezultatai laikytini tiksliu politinių nuotaikų Amerikoje termometru, Demokratų partijos jau netrukus laukia tikras uraganas. Visiškai realu, kad jau kitų metų rudenį kairieji praras daugumą tiek Senate, tiek Atstovų Rūmuose, o tai reikštų didžiules problemas ir taip braškančiai prezidento Joe Bideno administracijai.
Glennas Youngkinas
Glennas Youngkinas / „Scanpix“/AP nuotr.

J.Bidenas, paprašytas pakomentuoti rinkimų kovas Amerikoje, savaitgalį, viešėdamas Jungtinių Tautų klimato konferencijoje COP26, bandė demonstruoti optimizmą.

„Mes laimėsime. Manau, kad mes laimėsime Virdžinijoje“, – užtikrintai kartojo JAV prezidentas.

Pagrindo jaustis ryžtingai tarsi ir buvo – Virdžinijos valstija jau senokai „mėlyna“, o pernai J.Bidenas ten įveikė Donaldą Trumpą 10 proc. punktų.

Bet demokratų kandidatui į Virdžinijos gubernatorius Terry McAuliffe'ui nugalėti nepavyko – nors prezidentas aktyviai reiškė paramą demokratui ir dukart atvyko į jo kampanijos renginius, triumfavo respublikonas Glennas Youngkinas.

Analitikų teigimu, pastarojo pergalė – itin niūrus signalas dabartinei administracijai Vašingtone. Esą akivaizdu, kad rinkėjai jau galvoja ne apie chaotišką D.Trumpo valdymą, o apie būtent dabartinį prezidentą – ir negalvoja nieko gero.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas

„Manau, kad demokratams tikrai atėjo laikas susirūpinti, nustoti pjautis tarpusavyje ir kuo greičiau pasirūpinti žinute, kurią būtų galima siųsti rinkėjams“, – 15min sakė JAV Hamline'o universiteto profesorius Davidas Schultzas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius