Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 25 /18:35

Skelbiamos „Germanwings“ katastrofos aukų tapatybės, artimieji dalijasi prisiminimais apie juos

Trečiadienį pamažu skelbiamos žuvusiųjų per lėktuvo „Airbus A320“ katastrofą Prancūzijos Alpėse tapatybės. Artimieji dalijasi prisiminimais apie juos. Naujausiais duomenimis, Prancūzijos Alpėse sudužusiu lėktuvu skrido 72 Vokietijos, 35 Ispanijos, 3 Didžiosios Britanijos piliečiai. Po du žmones žuvo iš Australijos, Argentinos, Irano ir Venesuelos.
Diuseldorfo oro uoste vyras, laukęs iš Barselonos grįžtančių artimųjų.
Diuseldorfo oro uoste vyras, laukęs iš Barselonos grįžtančių artimųjų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia BBC, lėktuvu skrido žmonės iš Kolumbijos, Japonijos, Nyderlandų, Danijos, Belgijos, Izraelio.

Kaip praneša „Le Figaro“, pirmieji aukų artimieji jau atvyko į Din le Beno miestelį, esantį šalia katastrofos vietos.

Antradienio vakarą buvo skelbta, kad tarp žuvusiųjų – Vokietijos operos žvaigždės.

Nesulaukė savo jubiliejaus

Australai 68-erių medicinos sesuo ir 29-erių jos sūnus, inžinierius Greigas, buvo išvykę atostogų į Europą, skelbia „ABC News“:

„Carol buvo mylinti motina, atsidavusi žmona savo vyrui Dave'ui, trijų brolių sesuo.“

Balandžio 23 d. Greigas būtų šventęs jubiliejų.

„Jis buvo mylintis sūnus, puikus brolis savo seseriai Alex. Jį labai vertino tiek šeima, tiek draugai“, – taip apibūdinamas katastrofoje žuvęs jaunas vyras.

Neteko žmonos ir kūdikio

Vienos žuvusiosios vyras teigė, kad yra siaubingai sukrėstas žinios, kad jo žmona ir kūdikis žuvo, kai Prancūzijos Alpėse sudužo lėktuvas „Airbus A320“.

Kaip skelbia BBC, 37-erių Marina Bandres Lopez Belio gimė Ispanijoje, tačiau šiuo metu gyveno Mančesteryje.

Kartu su ja keliavo septynių mėnesių sūnus Julianas Pranczas Bandresas.

„Ji nusipirko bilietus paskutinę akimirką ir nusprendė kuo greičiau grįžti į Mančesterį. Žmona tiesiog norėjo grįžti prie savo įprastos rutinos kiek įmanoma greičiau", – kalbėjo sukrėstas vyras.

Jos sutuoktinis Pawelas Pranczas BBC pasakojo, kad Mančesteryje jie gyveno septynerius metus. „Marina buvo redaktorė ir komentarų rašytoja“, – apie žmoną kalbėjo jis.

Vyras pasakojo, kad Marina Ispanijoje lankė savo šeimą. „Ji vyko ten į dėdės laidotuves, nusipirko bilietus paskutinę akimirką ir nusprendė kuo greičiau grįžti į Mančesterį. Žmona tiesiog norėjo grįžti prie savo įprastos rutinos kiek įmanoma greičiau“, – kalbėjo sukrėstas vyras.

Jis teigė, kad šiuo sunkiu metu yra su artimaisiais Mančesteryje, taip pat palaiko ryšį su šeimos nariais Ispanijoje.

Sūnus buvo visas jos pasaulis

BBC rašo ir apie kitą žuvusį per katastrofą žmogų – britą Paulą Andrew Bramley. 28-erių vyras studijavo viešbučių vadybą Šveicarijoje. Jis pasiėmė keletą dienų atostogų ir išskrido į Barseloną. Katastrofą patyrusių lėktuvu jis skrido namo susitikti su šeima.

Jo motina Carol gyvena Maljorkoje, tačiau buvo atvykusi į Jungtinę Karalystę susitikti su šeima. Vis dėlto dar kartą susitikti su sūnumi jai nebepavyko: „Paulas buvo mielas, rūpestingas ir mylintis sūnus. Jis buvo geriausias sūnus, jis buvo visas mano pasaulis“, – apie savo sūnų kalbėjo gedinti motina.

Dar viena auka – 59 metų belgas Christianas Driessensas, studijavęs Bergene ir ten sutikęs katalonę, persikėlė gyventi į Ispaniją. C.Driessensas turi dukterėčią Sandrine.

Izraelio užsienio ministras pranešė, kad tarp žuvusiųjų buvo Barselonoje gyvenęs 39 metų Eyalas Baumas. Nelaimės dieną jis skrido į Diuseldorfą dirbti.

Studentė ir architektas

Kolumbijos laikraštis „El Tiempo“ praneša apie du Kolumbijos piliečius, žuvusius per katastrofą. 33 metų Maria del Pilar Tejada buvo Ispanijos universiteto studentė. Ji žuvo pakeliui į susitikimą su savo mylimuoju, taip pat Kolumbijos piliečiu.

36 metų Luisas Eduardo Medrano buvo architektas, darbo reikalais keliavęs po visą Europą. „Jis turėjo puikų humoro jausmą, buvo sportiškas, labai išmintingas, sveikas ir žingeidus. Jis buvo labai geras draugas“, – apie žuvusįjį kalbėjo jo bičiuis Andres Agredo.

Roko grupės bosistė

Argentinos žiniasklaida gedi Sebastiano Gabrielio Greco ir Gabrielos Lujan Maumus. Abiem jiems buvo po 28 metus. Ugniagesio dukra Gabriela buvo roko grupės bosistė. Sekmadienį grupė planavo groti Buenos Airėse.

Taip pat žuvo į maisto parodą vykusių asmenų grupė, vadovajama Barselonoje gyvenusios meksikietės. Meksikos vyriausybė tikina, kad tarp aukų buvo dar du meksikiečiai, bet jų tapatybės kol kas oficialiai nepatvirtintos.

 

Trečiadienio ryte gelbėtojai atnaujino aviakatastrofos Alpėse aukų paieškas. Antradienio vakare buvo rasta pirmoji juodoji dėžė iš Prancūzijos Alpėse sudužusio lėktuvo „Airbus A320“. Nors ji yra apgadinta, viliamasi, kad informacijos vis tiek suteiks. Vokietijos oro bendrovės „Germanwings“ laineriu skrido 144 keleiviai ir 6 įgulos nariai – visi jie žuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius