-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjungoje likti norinti Škotija griebiasi referendumo šiaudo

Škotijos vyriausybė kitą savaitę paskelbs regiono nepriklausomybės referendumo teisės akto projektą, ketvirtadienį pranešė Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon.
Pirmoji Škotijos ministrė Nicola Sturgeon
Pirmoji Škotijos ministrė Nicola Sturgeon / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jos, tai – paskutinė išeitis, turint galvoje, kad Škotija negalės išlaikyti glaudžių santykių su Europos Sąjunga, iš jos pasitraukus Jungtinei Karalystei.

„Šiandien galiu patvirtinti, kad teisės akto dėl nepriklausomybės referendumo projektas kitą savaitę bus pateiktas konsultacijoms“ Škotijos parlamente, sakė N.Sturgeon savo Škotijos nacionalinės partijos (SNP) metiniame suvažiavime.

2014 metais vykusiame plebiscite škotai nubalsavo už pasilikimą Jungtinės Karalystės sudėtyje, tačiau N.Sturgeon pareiškė, kad po „Brexit“ referendumo to laikotarpio Britanijos nebeliko, todėl regionas rengs naują balsavimą dėl nepriklausomybės.

Per birželio 23-iosios referendumą 52 proc. Jungtinės Karalystės rinkėjų balsavo už šalies pasitraukimą iš ES, bet Škotijoje net 62 proc. rinkėjų pasisakė už tolesnę narystę Bendrijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius