-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotijos finansų ministras atsistatydino dėl paaugliui siuntinėtų žinučių

Likus kelioms valandoms iki Škotijos biudžeto pristatymo vietos parlamente atsistatydino škotų finansų sekretorius Derekas Mackay, pripažinęs, kad „elgėsi kvailai“, rašinėdamas žinutes 16-mečiui moksleiviui.
Derekas Mackay
Derekas Mackay / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Škotija

42 metų ministras atsiprašė paauglio, o srities pirmoji ministrė Nicola Sturgeon patenkino jo prašymą atsistatydinti.

D.Mackay pasitraukė netikėtai, kai vienas laikraštis paviešino jo žinutes paaugliui. Keliomis valandomis vėliau sekretorius turėjo pristatyti kitų finansinių metų biudžetą.

Remiantis bulvariniu laikraščiu „The Scottish Sun“, finansų sekretorius per socialinius tinkluose „Facebook“ ir „Instagram“ palaikė draugiškus ryšius su vienu paaugliu, kuriam per pusę metų parašė 270 žinučių.

Vienoje iš žinučių jis neva klausia: „Ir mūsų pokalbiai yra tik tarp mūsų?“. Berniukui patvirtinus, šis tęsia: „Puiku, tada, tiesą sakant, tu esi tikrai žavus.“

Be to D.Mackay dar kvietė paauglį vakarieniauti ir į regbio rungtynes.

„Prisiimu visą atsakomybę už savo veiksmus. Elgiausi kvailai ir sakau, kad tikrai gailiuosi, – sakoma D.Mackay pareiškime. – Besąlygiškai atsiprašau į tai įpainioto asmens ir jo šeimos."

„Praėjusį vakarą kalbėjausi su pirmąja ministre ir įteikiau savo atsistatydinimo pareiškimą, kuris įsigalioja nedelsiant“, – sakė jis.

„Dirbti vyriausybėje man buvo didelė garbė, todėl apgailestauju, kad nuvyliau savo kolegas ir šalininkus“, – priduriame pareiškime.

Kylanti žvaigždė

D.Mackay finansų sekretoriumi dirbo nuo 2016 metų. Jis buvo laikomas kylančia Škotijos politikos žvaigžde.

2013 metais D. Mackay, dviejų vaikų tėvas, pranešė, kad skiriasi su žmona. Tuomet jis drąsiai pridūrė, kad jam „svarbu viešai paaiškinti, kad aš esu gėjus“.

Dabar Škotijos biudžetą pristatys jaunesnioji finansų ministrė – 29-erių Kate Forbes.

Jungtinei Karalystei priklausanti Škotija turi atskirą parlamentą, o jos vyriausybė priima sprendimus politikos ir išlaidų klausimais tokiose srityse kaip švietimas ir sveikatos apsauga.

Mažumos vyriausybei Edinburge vadovaujanti kairioji Škotijos nacionalinė partija (SNP) po "Brexito" siekia antro referendumo dėl Škotijos nepriklausomybės.

Priimdama finansų sekretoriaus atsistatydinimą SNP lyderė N.Sturgeon pareiškė, kad D.Mackay „pripažįsta, jog jo elgesys neatitinka keliamų reikalavimų“.

„The Scottish Sun“ paskelbė visas ministro žinutes, parašytas nuo praėjusių metų rugpjūčio 2 dienos iki šių metų vasario 1-osios.

Berniuko motina apie šią draugystę sužinojo tik praėjusią savaitę.

„Jeigu galėčiau su juo pasikalbėti, paklausčiau: „Kodėl? Kodėl taip padarėte?“ – laikraščiui sakė 37 metų motina.

„Matosi, kad jis bando vėl ir vėl – lyg bandytų pakeisti mano sūnaus nuomonę dėl kažko. Jis tikrina, kiek dar gali spausti“, – kalbėjo ji.

Opozicijoje esančios Konservatorių partijos atstovas Murdo Fraseris patikino, kad D.Mackay buvo populiarus visame parlamente.

„Vis tik Nicolai Sturgeon buvo stiprus smūgis netekti vieno pagrindinių savo vyriausybės narių tokiu svarbiu metu, juo labiau to, kuris buvo laikomas jos įpėdiniu“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius