Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotijos lyderė yra nusivylusi derybomis su Theresa May

Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon pirmadienį perspėjo, kad nežiūrės kaip jos šalis „numetama nuo kieto „Brexit'o“ skardžio“, išreikšdama nusivylimą derybomis su britų premjere Theresa May.
Theresa May
Theresa May / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Susitikimas didele dalimi buvo nuviliantis“, – sakė N.Sturgeon po derybų su T.May Londone, kuriose dalyvavo ir kitų Jungtinės Karalystės dalių – Velso ir Šiaurės Airijos – pirmieji ministrai.

„Aš nesužinojau nieko daugiau apie JK vyriausybės požiūrį į derybas su ES, nei žinojau prieš atvykdama į tą susitikimą“, – sakė ji interviu „Sky News“.

Nacionalistų lyderė pagrasino surengti dar vieną referendumą dėl Škotijos nepriklausomybės, jeigu jai nepavyks išsaugoti prieigos prie Europos bendrosios rinkos,kai Britanija pasitrauks iš Europos Sąjungos.

N.Sturgeon sakė, kad „bandys būti supratinga“, bet perspėjo: „Aš tikrai nesiruošiu stovėti nuošalėje ir žiūrėti, kaip Škotija numetama nuo kieto „Brexit'o“ skardžio“.

T.May žada ES lyderiams iki kovo pabaigos pradėti oficialias derybas dėl Britanijos išstojimo iš ES, bet atsisako išdėstyti savo strategiją, tepasakydama tiek, kad vienas svarbiausių jos prioritetų bus imigracijos pažabojimas.

Baiminamasi, kad tai neišvengiamai reikš pasitraukimą iš bendrosios rinkos, nors šiam žingsniui priešinasi verslas ir už pasilikimą ES referendume pasisakiusios Škotijos vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius