-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotijos ministras atsistatydino dėl „netinkamo elgesio“

Vienas Škotijos vyriausybės jaunesnysis ministras šeštadienį atsistatydino, prisipažinęs dėl „netinkamo elgesio“. Tai yra naujausias atvejis, kai dėl tokios priežasties atsistatydina pareigūnas, Didžiosios Britanijos politikoje gilėjant seksualinio priekabiavimo ir smurto skandalui.
Mark McDonald
Mark McDonald / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Vaiko priežiūros reikalų ministras Markas McDonaldas išplatintame pareiškime atsiprašė „besąlygiškai visų, ką galėjau nuliūdinti arba tų, kam mano elgesys galėjo pasirodyti netinkamas“.

„Kai kurie mano ankstesni veiksmai yra laikomi netinkamais. Nors aš maniau, kad tik pokštauju ir mėginu būti draugiškas, bet mano elgesys galėjo priversti kitus pasijusti nejaukiai ar privertė juos abejoti mano ketinimais“, – sakė jis.

M.McDonaldo teigimu, toks elgesys yra „visiškai mano atsakomybė“. Politikas išreiškė viltį, kad jam atsistatydinus „nei konkreti moteris, nei mano šeima netaps bereikalingo ar nepageidaujamo dėmesio objektu“.

Škotų vyriausybės atstovas patvirtino, kad M.McDonaldas šeštadienį įteikė pirmajai ministrei Nicolai Sturgeon atsistatydinimo pareiškimą. Tačiau jis veikiausiai liks dirbti Škotijos parlamente ir toliau ten atstovaus N.Sturgeon Škotų nacionalistų partijai.

Pastaruoju metu keli britų politikai susilaukė kaltinimų dėl seksualinio priekabiavimo ir smurto. Moteris apie tai prabilti paskatino Holivude kilęs skandalas, kai garsų kino prodiuserį Harvey Weinsteiną dešimtys moterų apkaltino priekabiavimu ir seksualiniu smurtu.

Trečiadienį dėl kaltinimų lytiniu priekabiavimu atsistatydino Britanijos gynybos sekretorius Michaelas Fallonas. Šiuo metu tiriamas dar dviejų ministrų elgesys. Be to, opozicinė Leiboristų partija taip pat tiria vieno iš savo įstatymų leidėjų veiksmus.

„Kai kurie dalykai, apie kuriuos praėjusią savaitę girdėjau, yra tokie šlykštūs, kad man gėda, jog tai galėjo vykti Leiboristų partijoje“, – BBC sakė Leiboristų partijos užsienio reikalų atstovė Emily Thornberry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius