Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skurdo grimasos: Venesuela normuos elektros energiją dešimtyje valstijų

Recesiją išgyvenanti Venesuela normuos elektros energijos suvartojimą dešimtyje daugiausia apgyvendintų ir pramoniniu požiūriu išsivysčiusių valstijų, įskaitant ir Karakasą, trečiadienį pranešė šalies socialistinė valdžia.
Nicolas Maduro
Nicolas Maduro / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai yra naujausia iš drastiškų priemonių, kurių šalies valdžiai teko imtis dėl rimtos elektros krizės. Šalies prezidentas Nicolas Maduro dėl susidariusios padėties kaltina „El Nino“ meteorologinį fenomeną, sukėlusį sausrą.

Savo ruožtu kritikai sako, kad tai yra ne vienerius metus trukusio prasto ekonominio valdymo rezultatas.

Elektros reikalų ministras Luisas Motta Dominguezas apie valdžios sprendimą pranešė per televiziją ir sakė, kad daugiau informacijos bus paskelbtas per kelias ateinančias dienas.

N.Maduro jaučia vis didesnį centro dešiniųjų pažiūrų opozicijos spaudimą. Pastaroji pažadėjo nuversti prezidentą po to, kai sausį laimėjo rinkimus, apkaltindama jį dėl ekonominės krizės.

Venesuelos ekonomika smuko dėl kritusių naftos kainų, nes šalis yra priklausoma nuo iš užsienio gautų pajamų. Šalyje trūksta vaistų ir tokių būtinų prekių, kaip tualetinis popierius ar aliejus.

Pats N.Maduro sako, kad recesija įvyko dėl kapitalistų sukelto „ekonominio karo“.

Siekdama taupyti elektros energiją Venesuelos valdžia praėjusią savaitę taip pat pranešė pusvalandžiu į priekį pasukanti laikrodžius šalyje.

Siekdama taupyti elektros energiją Venesuelos valdžia praėjusią savaitę taip pat pranešė pusvalandžiu į priekį pasukanti laikrodžius šalyje.

Be to, valstybės tarnautojams buvo suteiktas laisvadienis penktadienį kiekvieną savaitę ateinančius du mėnesius. N.Maduro taip pat paragino moteris nesinaudoti plaukų džiovintuvais.

„Daugiausia elektros energijos suvartoja gyventojai“, – sakė L.Motta Dominguezas.

Ministro teigimu, dėl šalyje kilusios sausros gerokai nuseko vanduo šalies pietryčiuose esančioje užtvankoje, kuri maitina čia veikiančią hidroelektrinę, patenkinančią 70 proc. šalies elektros poreikio.

Vandens lygis gerokai sumažėjo prie aštuoniolikos šalies hidroelektrinių, dėl to Venesueloje dažnai dingta elektra. Be tom normuojamas ir vanduo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius