Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 27 /19:34

Slovakijai atsisakant naikintuvų MiG, lenkai ir čekai žada saugoti šalies oro erdvę

Slovakijai atsisakant savo senųjų sovietų gamybos naikintuvų MiG-29, Lenkija ir Čekija šeštadienį pasirašė susitarimą dėl Slovakijos oro erdvės apsaugos.
Naikintuvai MiG-29
Naikintuvai MiG-29 / „Sputnik“ nuotr.

Oro erdvė bus saugoma tol, kol Slovakija gaus naujųjų naikintuvų F-16 iš Jungtinių Valstijų, o tai turėtų įvykti 2024 metais.

Susitarimą vienoje Slovakijos oro pajėgų bazėje pasirašė Lenkijos, Čekijos ir Slovakijos gynybos ministrai Mariuszas Blaszczakas, Jana Černochova ir Jaroslavas Nadas.

Slovakija turi 11 naikintuvų MiG-29 ir J.Nadas praėjusį mėnesį sakė, jog šalis gali apsvarstyti galimybę tam tikromis sąlygomis perduoti juos Ukrainai.

Rusijai vasario 24 dieną pradėjus invaziją į Ukrainą, Kyjivas ragina Vakarų sąjungininkus perduoti Ukrainai karo lėktuvų, kad šalis galėtų pažaboti Rusijos pranašumą ore.

Lenkija, Čekija ir Slovakija priklauso regionui, kurį Šaltojo karo dešimtmečiais kontroliavo Maskva. Daugelis šio regiono gyventojų baiminasi, jog tuo atveju, jeigu Rusija nebus sustabdyta Ukrainoje, naujais atgijusių Maskvos imperinių užmojų taikiniais galėtų tapti jų šalys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius