Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slovakijoje trims asmenims pateikti kaltinimai dėl žurnalisto nužudymo

Slovakijos policija trims asmenims pareiškė kaltinimus dėl tyčinio žurnalisto Jano Kuciako nužudymo, tyrusio galimą didelio masto vyriausybės korupciją, penktadienį pranešė prokuratūra.
Jano Kuciako nužudymo vieta
Jano Kuciako nužudymo vieta / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tyrimus dariusio žurnalisto Jano Kuciako ir jo sužadėtinės Martinos Kušnirovos nužudymo byloje trims asmenims šiandien buvo pateikti kaltinimai dėl tyčinio nužudymo ir kitų nusikaltimų“, – naujienų agentūrai AFP sakė prokuratūros atstovė Andrea Predajnova.

Galimą didelio masto vyriausybės korupciją ir įtariamus politikų ryšius su Italijos gangsteriais tyręs J.Kuciakas ir M.Kušnirova praėjusį vasarį buvo rasti negyvi savo namuose.

Jųdviejų nužudymas sukėlė susirūpinimą dėl spaudos laisvės ir korupcijos 5,4 mln. gyventojų turinčioje ES valstybėje ir išprovokavo masinius protestus, kovą nuvedusius iki premjero Roberto Fico atsistatydinimo.

Ketvirtadienį buvo laikinai suimti aštuoni įtariamieji.

„Po apklausos penki žmonės buvo paleisti, o trys buvo apkaltinti itin rimtu nusikaltimu, žmogžudyste, ir kitais nusikaltimais“, – nurodė A.Predajnova.

Anot jos, dabar tyrėjai prašys prokuroro leisti areštuoti šiuos tris įtariamuosius.

R.Fico įpėdinis ir artimas sąjungininkas Peteris Pellegrini ketvirtadienį paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“, kad sveikina pažangą tiriant „dviejų nekaltų jaunų žmonių nužudymą“.

Prahoje leidžiamas savaitraštis „Respekt“, cituodamas vieną šaltinį saugumo tarnybose, pranešė, jog Slovakijos policija atpažino įtariamuosius, pasitelkusi virš nusikaltimo vietos skriejusio JAV palydovo padarytas nuotraukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius