Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slovakijos Aukštuosiuose Tatruose žuvo du alpinistai iš Ukrainos

Slovakijos Aukštųjų Tatrų kalnuose esant prastam matomumui dėl pūgos nukritę žuvo du alpinistai ukrainiečiai – vyras ir moteris, penktadienį pranešė gelbėtojai.
Gelbėjimo operacija Slovakijos Aukštuosiuose Tatruose
Gelbėjimo operacija Slovakijos Aukštuosiuose Tatruose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Slovakijos kalnų gelbėjimo tarnyba (HZS) pranešė, kad jos gelbėtojai „rado du kūnus“ vėlai ketvirtadienį, 11 ukrainiečių alpinistų grupei pranešus apie du dingusius žmones netoli Lomnicos viršukalnės.

„Abu alpinistai ukrainiečiai, 67 metų vyras ir 30 metų moteris, mirtinai susižalojo“, – nurodoma pranešime. HZS pridūrė, kad gelbėjimo operacija buvo vykdoma nepalankiomis oro sąlygomis, esant blogam matomumui dėl krintančio sniego ir tamsos.

Ukrainos alpinizmo federacija penktadienį pranešė, kad šis „baisus nelaimingas atsitikimas“ įvyko ukrainiečiams „leidžiantis nuo [laipiojimo] trasos“, bet daugiau detalių nepateikė.

Kijeve įsikūręs alpinistų klubas „Vertikal“ savo „Facebook“ puslapyje paskelbė žuvusiųjų vardus: Volodymyras Mykhalka ir Iryna Skryliova.

Pasak HZS, kūnai buvo nugabenti į lavoninę Novy Smokovece – šiauriniame Slovakijos miestelyje, esančiame Aukštųjų Tatrų papėdėje ir netoli Lenkijos sienos.

2 634 m Lomnicos viršukalnė yra viena aukščiausių ir populiariausių laipiojimo taškų Aukštuosiuose Tatruose.

Čekų naujienų agentūra ČTK pranešė, kad šiemet Slovakijos kalnuose žuvo daugiau žmonių nei pernai, kai ten gyvybių neteko 32 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius