Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slovakijos diplomatijos vadovas nusprendė nesitraukti iš pareigų dėl JT migracijos pakto

Slovakijos užsienio reikalų ministras Miroslavas Lajčakas po pokalbio su premjeru nusprendė nesitraukti, kaip planavo, iš savo pareigų dėl Bratislavos sprendimo nepasirašyti JT migracijos pakto.
Miroslavas Lajčakas
Miroslavas Lajčakas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nusprendžiau toliau eiti užsienio ir Europos reikalų ministro pareigas“, – sakoma jo pareiškime.

M.Lajčakas pateikė atsistatydinimo raštą praėjusią savaitę, kai Slovakijos parlamentas ir vyriausybė atmetė JT pasaulinį susitarimą, kuriuo siekiama geriau tvarkyti visame pasaulyje augančius migracijos srautus.

M.Lajčakas, į URM vadovus iškeltas valdančiosios kairiosios pakraipos populistinės partijos „Smer-SD“, palaiko šį paktą, kurį ruošiamasi priimti per kitą savaitę Maroke vyksiančią konferenciją.

Slovakijos premjeras Peteris Pellegrini, irgi priklausantis „Smer-SD“, sakė mėginsiantis įtikinti M.Lajčaką neatsistatydinti, bet pabrėžė, kad Slovakija neatsisakys savo sprendimo neprisijungti prie JT pakto.

Penktadienį M.Lajčakas pranešė, kad tiek P.Pellegrini, tiek „Smer-SD“ pirmininkas Robertas Fico pažadėjo, jog „nebus žengta arba priimta jokių žingsnių, dėl kurių būtų suabejota mūsų užsienio politikos pagrindiniais stulpais“.

„Visiškai rimtai prisiimu šias garantijas. Tik šiomis sąlygomis man būtų prasminga tęsti darbą, – pridūrė politikas. – Buvau ir esu įsitikinęs, kad Slovakijos parlamento sprendimas atsisakyti prisidėti prie bendrų pastangų tvarkant migraciją nėra teisingas.“

Pasak jo, Slovakija turi sėdėti „už stalo, kur aptariamos mums aktualios temos“.

Karjeros laiptais pakilęs diplomatas M.Lajčakas eina užsienio reikalų ministro pareigas nuo 2012-ųjų ir anksčiau dirbo šiame poste 2009–2010 metais.

Jis taip pat pirmininkavo JT Generalinei Asamblėjai nuo 2017-ųjų rugsėjo iki 2018-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius