Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Slovakijos prezidentė reikalauja premjero atsistatydinimo

Slovakijos prezidentė liberalė Zuzana Čaputova antradienį pareikalavo centristų premjero Igorio Matovičiaus atsistatydinimo, šaliai grumiantis su vienu didžiausių pasaulyje mirtingumu nuo COVID-19.
Zuzana Čaputova
Zuzana Čaputova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Keturių partijų koalicijos mažesniosios narės griežtai kritikuoja I.Matovičiaus darbą kovojant su pandemija ir reikalauja, kad jis iki trečiadienio atsistatydintų.

Keli įtakingi koalicijos politikai protestuodami prieš I.Matovičiaus nesitraukimą atsistatydino iš ministrų postų.

„Būtina, kad premjeras Igoris Matovičius savo atsistatydinimu sudarytų galimybę koalicijos partnerėms susitarti dėl vyriausybės pertvarkymo“, – antradienį žurnalistams sakė Z.Čaputova.

Ji pridūrė, kad per mažiau nei dvi savaites gavo keturių ministrų atsistatydinimo raštus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Igoris Matovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Igoris Matovičius

I.Matovičius sekmadienį sakė, kad nori atsistatydinti ir išsaugoti koaliciją, bet taip pat nori kito svarbaus posto ministrų kabinete. Koalicijos partnerės tokią galimybę atmeta.

Politinė krizė kilo 5,4 mln. gyventojų turinčiai Slovakijai, euro zonos narei, grumiantis su vienu didžiausių pasaulyje COVID-19 sergamumu per capita. Iki antradienio šalyje patvirtintas 350 551 užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejis, įskaitant 9 190 mirties atvejų.

Sekmadienį paskelbti apklausų rezultatai rodo, jog daugiau kaip 80 proc. slovakų galvoja, kad I.Matovičius turėtų atsistatydinti.

Kaip galimas kandidatas jį pakeisti minimas dabartinis finansų ministras ir laikinasis sveikatos apsaugos ministras Eduardas Hegeris.

I.Matovičiaus partijos OLaNO narys E.Hegeris kol kas nesako, ar svarstytų galimybę iš savo partijos vadovo perimti premjero postą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius