Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 04 24

„Šlovė Putinui“ – kaip Afrikoje sklinda Rusijai palankūs naratyvai

Pietų Afrikoje vienas socialinių tinklų „influenceris“, įtraukęs į savo tviterio vardą žodį „Vladimiras“, šitaip išreikšdamas pagarbą Rusijos prezidentui, per tviterį bei „Telegram“ platformą perduoda Rusijos sukurtą turinį augančiajai auditorijai, kuri dabar siekia 148 tūkst. sekėjų.
Rusijos privačios karinės grupuotės „Wagner“ samdiniai Šiaurės Malyje
Rusijos privačios karinės grupuotės „Wagner“ samdiniai Šiaurės Malyje / „AP“/„Scanpix“

Kamerūne įsikūrusiame televizijos kanale „Afrique Média“, kurį Afrikoje žiūri milijonai žmonių ir kuris neseniai pasirašė partnerystę su valstybės finansuojamu Rusijos televizijos tinklu RT, ekspertai nuolat giria Rusijos invaziją į Ukrainą, o vienas neseniai pareiškė: „Šlovė Putinui“.

Internete plintančiame animaciniame filmuke, kuris viename naujai atskleistame JAV žvalgybos dokumente pavadintas keliančiu susirūpinimą, parodyta, kaip drąsus rusų komandos vadas iš „Wagner“ grupuotės, kovojančios už Rusiją Ukrainoje, prisijungia prie Vakarų Afrikos karių, kad nugalėtų būrį iš Prancūzijos įsiveržusių zombių.

Per pastaruosius metus Afrikoje naujienų leidiniuose ir socialiniuose tinkluose vis dažniau pasitaiko prorusiško turinio.

Šiomis žinutėmis siekiama Afrikos šalių sustiprinti paramą invazijai į Ukrainą ir pavaizduoti augantį Rusijos buvimą šiame žemyne ​​kaip naudingą, kartu šmeižiant Amerikos ir Europos, ypač Prancūzijos, veiksmus Afrikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius