-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Slovėnų analitikas: populistas J.Janša pats kaltas dėl pralaimėjimo rinkimuose

Slovėnijos premjeras, audringai Donaldo Trumpo stiliumi šalį dvejus metus valdęs Janezas Janša turi trauktis į opoziciją – parlamento rinkimuose jo konservatyvią Slovėnijos demokratijos partiją (SDS) nugalėjo pilietinę visuomenę sėkmingai mobilizavusi nauja liberali politinė jėga. Politologas Alemas Maksuti 15min sakė, kad dėl pralaimėjimo kaltas pats J.Janša, išgąsdinęs didelę visuomenės dalį idėjomis, kažin ar derančiomis su europietiškumu.
Janezas Janša
Janezas Janša / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anot A.Maksuti, dauguma slovėnų ne tik pasibaisėjo J.Janšos valdymo stiliumi, bet ir nepatikėjo jo bandymais vaizduotis aistringu Ukrainos, kurią vasarį užpuolė Rusija, gynėju: „Visi suprato, kad jo didvyriškumas apsimetėliškas.“

Janšos SDS sekmadienį sulaukė 23,5 proc. rinkėjų palaikymo ir parlamente turės 27 vietas. Tiek tikrai neužteks daugumai.

Mat pastarąją akivaizdžiai formuos visiškai nauja žalioji ir liberali partija „Laisvės judėjimas“ (GS), kuri surinko 34,5 proc. balsų ir koaliciją formuos su dviem kairuoliškomis politinėmis jėgomis, nes parlamente užims daugiau nei pusę iš 90 vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius