-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 06 /2014 05 07

Slovjanske prasidėjo nauji susirėmimai tarp Ukrainos pajėgų ir teroristų

Ukrainos Vidaus reikalų ministerija paskelbė, kad antradienį antiteroristinės operacijos Slovjanske metu žuvo aštuoni žmonės, dar 16 atsidūrė ligoninėje. Taip pat aiškėja, kad pražūtingo gaisro Odesos Profsąjungų rūmuose metu pastate buvo nuodingų chemikalų – jie ten buvo atgabenti specialiai, kad būtų kuo daugiau aukų.
Ukrainos kariai netoli Slovjansko miesto
Ukrainos kariai netoli Slovjansko miesto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas socialinio tinklo „Facebook“ profilyje paskelbė, kad pirmadienį buvo nukauta mažiausiai 30 teroristų. „Šiuo metu mes netekome 4 karių, dar 20 sužeista. Mūsų vertinimu, teroristai neteko 30 žmonių, dar dešimtys sužeista“, – skelbia jis. 

Jis sakė, kad Slovjanske yra labai daug teroristų, atvykusių iš Krymo, yra ir rusų, o pirmadienį pastebėta ir čečėnų. A.Avakovas taip pat pažymėjo, kad teroristai kovoja ciniškai slėpdamiesi už civilių nugarų. 

00.46 val. Slovjanske – nauji susirėmimai

Vėlų antradienio vakarą Slovjanske prasidėjo nauji susirėmimai tarp miestą apsupusių Ukrainos pajėgų ir teroristų, praneša ukrainiečių portalas mungaz.net.

Miesto prieigose nugriaudėjo du galingi sprogimai, mieste girdėti šūviai, kaukia pavojaus sirenos.

Prieš tai skelbta, kad didelė grupė teroristų rengiasi išsiveržti iš apsupto miesto.

22.36 val. Ekspertas Dmitrijus Tymčukas pranešė, kad Donecke Rusijos diversantai visiems atvykėliams, kurie nori dalyvauti provokacijose prieš valdžią, dalina ginklus.

22.13 val. Mariupolyje – degančios padangos ir šūviai

Antradienio vakarą Mariupolio centrą aptemdė juodi dūmai – čia padegtos padangos. Centrinė miesto gatvė uždaryta, vairuotojai nukreipiami aplinkinėmis, mieste girdimo sirenos, praneša naujienų agentūra „Unian“.

Tuo pat metu karinėje bazėje Mariupolio oro uoste kilo susišaudymas. Teroristai apšaudė kelias transporto priemones.

0629.com.ua nuotr./Dūmai Mariupolyje
0629.com.ua nuotr./Dūmai Mariupolyje

Atnaujinta 21.02 val. Soledaro rajone teroristai ruošiasi nukauti antiteroristinės operacijos lyderius

Teroristai rengiasi atakai Soledaro rajone, Rytų Ukrainoje. TSN.ua rašo, kad Ukrainos žvalgybos perimti jų tarpusavio pokalbiai atskleidžia, jog pagrindinis atakos tikslas – sunaikinti antiteroristinės operacijos vadovus.

Anot žvalgybos, teroristai planuoja 18 valandų vykdyti nuolatines atakas, tačiau nėra aišku, kada jos bus pradėtos.

Soledaro gyventojai teigia, kad teroristai jau imasi veiksmų – jie įsibrovinėja į namus ir reikalauja pateikti dokumentus.

Atnaujinta 20.42 val. Teroristai Slovjanske ruošiasi pabėgimui

Didelė teroristų grupė Slovjanske rengiasi operacijai, kurios metu mėgins ištrūkti iš Ukrainos pajėgų apsupto miesto. Tai savo „Facebook“ paskyroje pranešė Ukrainos Karinių-politinių tyrimų studijų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas.

Anot D.Tymčuko, iš miesto bandys sprukti dauguma pagrindinių teroristų pajėgų. 

„Miestas šiuo metu yra apsuptas Ukrainos pareigūnų. Imamasi antiteroristinės operacijos veiksmų. Mūsų duomenimis, didelė grupė rengiasi pabėgimui per vieną iš Slovjansko primiesčių“, – rašo D.Tymčukas. 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ukrainos kariai netoli Slovjansko miesto
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ukrainos kariai netoli Slovjansko miesto

Atnaujinta 18.38 val. Odesos milicininkai ir saugumo pajėgos buvo papirkti?

Buvęs Odesos srities gubernatorius Volodymyras Nemirovskis pareiškė, kad už gegužės 2-osios surėmimus ir žudynes Odesoje yra atsakingas partijos „Batkyvščina“ narys Oleksandras Dubovogo, rašo TSN.ua.

„Batkyvščina“ narys papirko Odesos saugumo pajėgas, kad jos nesiimtų veiksmų

Anot V.Nemirovskio, Odesos milicija dirbo išvien su riaušininkais, o Saugumo tarnyba žinojo, kad Profsąjungų rūmuose buvo ginklų ir nuodingų medžiagų. 

V.Nemirovskis O.Dubovogo išvadino banditų vietininku regione. Pasak buvusio gubernatoriaus, „Batkyvščina“ narys papirko vietos saugumo pajėgas, kad jos nesiimtų veiksmų.

V.Nemirovskis pabrėžė, kad visi organizuojami neramumai ir siekimas destabilizuoti situaciją regione yra bandymas sukliudyti prezidento rinkimams.

Atnaujinta 17.41 val. SBU Odesoje rado konteinerių su nuodingomis medžiagomis

Ukrainos Saugumo tarnyba (SBU) sudegusiuose Odesos Profsąjungų rūmuose rado konteinerių su nuodingais chemikalais. Žvalgybos pareigūnai taip pat jau žino, kas juos atgabeno į Odesą ir pristatė į pastatą, kuriame kilo pražūtingas gaisras.

Tai savo „Facebook“ profilyje paskelbė politikas Vladimiras Kurenojus.

„Šiandien privačiame susitikime SBU vadovas Valentynas Nalyvaičenka sakė, kad buvo rasti ypatingai nuodingi chemikalai. Dabar jie yra tiriami. Dar daugiau – SBU žino vardą žmogaus, šitą šlykštynę atgabenusio į Odesą ir ją gaminusio“, – rašo V.Kurenojus.

Per gaisrą Odesos Profsąjungų rūmuose iš viso žuvo 46 žmonės.

Atnaujinta 15.43 val. Rusijos įvykdytas Ukrainos suvereniteto „sąmoningas pažeidimas“ daro poveikį visam pasauliui ir neleidžia jai prisidėti prie Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono plėtros, antradienį pareiškė aukšto rango JAV pareigūnas.

„Tai nėra Rytų Europos problema, tai visos planetos Žemės problema“, – pareiškė JAV valstybės sekretoriaus patarėjas Rytų Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono klausimais Danielis Russelas.

Tai nėra Rytų Europos problema, tai visos planetos Žemės problema

„Rusijos gebėjimą prisidėti prie Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono plėtros labai apsunkino jos įvykdyta Krymo aneksija ir kaimynės Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo sąmoningas pažeidimas“, – sakė jis.

„Didžiosioms valstybėms nedera nebaudžiamai naudoti jėgos prieš nedideles kaimynes“, – sakė D.Russelas žurnalistams lankydamasis Honkonge.

Atnaujinta 15.40 val. Horlivkoje teroristai užgrobė vietos milicijos skyrių, praneša gorlovka.ua. Jie taip pat sužeidė milicijos skyriaus viršininką, peršovę jam koją.

Atnaujinta 13.54 val. Ukrainos prezidento rinkimų lyderis Petro Porošenka teigia, kad Odesoje Profsąjungų rūmuose buvo palikta nuodingų medžiagų – tam, kad aukų skaičius būtų kuo didesnis.

P.Porošenka teigia, kad įvykiai Odesoje rutuliojosi pagal parengtą scenarijų. Jis sakė, kad į Odesą specialiai buvo atvežti žmonės iš Rusijos, Padniestrės, kurie šaudė į žmones.

Odesoje per praėjusį penktadienį vykusias riaušes žuvo 46 žmonės, į ligonines pateko 214 žmonių. 

Atnaujinta 12.22 val. Rusija mėgina sužlugdyti rinkimus Ukrainoje

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague'as antradienį apkaltino Rusiją mėginant sužlugdyti Ukrainoje gegužės pabaigoje numatytus prezidento rinkimus.

Tai jis pareiškė atvykęs į Vieną dalyvauti Europos Tarybos šalių užsienio reikalų ministrų susitikime, kurio darbotvarkėje neabejotinai dominuos Ukrainos krizė.

„Atrodo, Rusija siekia užkirsti kelią tiems rinkimams ir juos ir sužlugdyti. Tai negerai“, – sakė W.Hague'as žurnalistams, atvykęs į Europos Tarybos konferenciją Vienoje.

Manau, dauguma šiandien čia susirinkusių šalių turės labai griežtą žinią – Ukrainos rinkimams turi būti leista įvykti

„Manau, dauguma šiandien čia susirinkusių šalių turės labai griežtą žinią – Ukrainos rinkimams turi būti leista įvykti“, – pabrėžė Britanijos diplomatijos vadovas.

„Ukrainiečiai turi teisę turėti savo vyriausybę, savo prezidentą ir laisvus, demokratinius rinkimus“, – pridūrė jis.

Į susitikimą Vienoje atvykęs Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas nieko nekomentavo, o Ukrainos diplomatijos vadovas Andrijus Deščycia pasakė, jog nori iš Europos Tarybos aiškaus pareiškimo apie paramą.

Kol kas neaišku, ar S.Lavrovas ir A.Deščycia, pirmadienį kartu su kitais ministrais dalyvavę darbiniuose pietuose, per šį apsilankymą Austrijoje surengs dvišalį susitikimą.

Atnaujinta 12.10 val. Perspėja apie chaosą

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as antradienį perspėjo, kad Ukrainai gresia chaosas ir pilietinis karas, jeigu gegužės 25 dieną neįvyks planuojami prezidento rinkimai.

„Kiltų chaosas ir pilietinio karo grėsmė“, jeigu balsavimas neįvyktų, F.Hollande'sa sakė duodamas interviu radijo stotims BFMTV ir RMC.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius