Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smarkios pūgos paralyžiavo Rytų Europą

Balkanų pusiasalyje ir kai kuriose Vidurio bei Rytų Europos dalyse iškritus neįprastai daug sniego, ketvirtadienį daugelio Bulgarijos vietovių gyventojai buvo likę be elektros energijos, o Rumunijos ministras pirmininkas kreipėsi į kariuomenę, prašydamas padėti tankais valyti kelius.
Rumunijoje sniegas automobiliuose įkalino šimtus žmonių.
Rumunijoje sniegas automobiliuose įkalino šimtus žmonių. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per dvi dienas nerimusias pūgas iškritusio ir supustyto sniego danga vietomis siekia iki trijų metrų.

Rumunijoje sniegas automobiliuose įkalino šimtus žmonių, dėl gausių kritulių buvo atšaukti skrydžiai, nuo bėgių nuriedėjo vienas traukinys.

Kaip informavo ministras pirmininkas Emilis Bocas, per naktį iš sniege įklimpusių automobilių visoje šalyje buvo evakuota maždaug 340 žmonių.

Pietinėje Rumunijos dalyje nuo apledėjusių bėgių nuriedėjo keleivinis traukinys, kuriuo važiavo 123 keleiviai, tačiau žmonės per incidentą nenukentėjo.

Trečiadienio vakarą Bukarešto oro uoste teko atšaukti dešimt skrydžių, o iš Dubajaus, Tel Avivo ir Miuncheno atskridę lėktuvai buvo nukreipti į kitus oro uostus.

Pūgos Bulgarijoje sutrikdė automobilių eismą. Šiaurinėje šalies dalyje po storu sniego sluoksniu atsidūrė ištisos gyvenvietės, iš kurių be elektros liko daugiau nei 100.

Dėl smarkaus vėjo buvo sustabdyta laivyba Bulgarijos pagrindiniame Juodosios jūros Varnos uoste, pranešė oro uosto pareigūnai.

Itin sudėtingos vairavimo sąlygos – apledėjusiuose kalnų keliuose, todėl vietos valdžios pareigūnai kai kuriuos iš jų uždarė. Sniego užklotuose regionuose  neveikė daugelis mokyklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius