Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smogas nepalieka Maskvos, o mirtingumas čia išaugo 2,5 karto

Karščio ir smogo nualinti maskviečiai ir artimiausiu metu neturės atokvėpio – pirmadienį juos ir toliau kamuos kaitra. Smogas pasiekia vis daugiau Rusijos miestų.
Gyvenimas Maskvoje kankinant smogui
Gyvenimas Maskvoje kankinant smogui / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sinoptikai prognozuoja, kad pirmadienį Maskvoje bus 37–39 laipsnių karštis. Kaip ir pastarąsias savaites, miestą gaubia tirštas dūmų sluoksnis, o vietos gyventojai keičia gyvenimo būdą: stengiasi į lauką eiti vėlai vakare, o dieną laiką leidžia ten, kur yra kondicionierių, t. y. prekybos centruose, biuruose ar netgi automobiliuose.

Ligoninės perpildytos

Kaip skelbia naujienų portalas newsru.com, neoficialiais duomenimis, mirtingumas Maskvoje šiomis dienomis, palyginti su analogišku laikotarpiu kitais metais, išaugo 2,5 karto. Skaičiuojama, kad kiekvieną dieną Maskvoje miršta apie 200 žmonių. Medikai fiksuoja rekordinius iškvietimų skaičius, pavyzdžiui, praėjusį penktadienį greitoji pagalba buvo kviesta 10 tūkst. kartų. Tai praėjusių metų duomenis viršijo du kartus.

Medikai pasakoja, kad jiems liepta neguldyti į ligonines žmonių, kurių būklė nėra kritiška. Į ligonines nepriimami net žmonės, kuriems įtariamas apendicito priepuolis. Net ir patys medikai skundžiasi pablogėjusia sveikata – greitosios pagalbos automobiliuose karštis siekia apie 50 laipsnių ir medikai dažnai praranda sąmonę.

Pasiekia vis daugiau miestų

Tuo tarpu lenta.ru praneša, kad dūmai pasiekia vis daugiau Rusijos miestų – jų jau yra ir Sankt Peterburge, nors jo apylinkėse gaisrai nesiaučia, smogas užfiksuotas ir Jekaterinburge. Pačioje Maskvoje pirmadienį pučia pietryčių krypties vėjas ir į miestą neša dūmus. Tai turėtų dar labiau pabloginti ekologinę situaciją Rusijos sostinėje, čia matomumas sumažėjo iki 100 metrų.

Sinoptikai prognozuoja, kad lietūs į Maskvą ateis tik savaitės viduryje, tikima, kad tai bent kiek pagerins situaciją.

Nakvoja viešbučiuose

Maskvos gyventojai ieško vis naujų būdų, kaip išvengti karščio. Laikraštis „Komersant“ rašo, kad kai kurie žmonės, namie neturintys kondicionierių, nakvoja viešbučiuose. Neturintys pinigų žmonės daug laiko praleidžia automobiliuose, jeigu ten yra kondicionavimo sistema, arba darbovietėse.

Maskvos valdžia pareiškė, kad bus įkurti 123 poilsio nuo smogo centrai. Čia galima bus pasėdėti patalpoje su kondicionieriais, išgerti arbatos, pažiūrėti televiziją. Tiesa, nors šie centrai jau turėjo būti įkurti, žurnalistai užfiksavo, kad veikia vos keli iš jų, o sąlygos toli gražu nėra patenkinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius