Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 09 /16:02

Smolensko tragediją tyręs prokuroras spaudos konferencijos metu šovė sau į galvą

Lenkų prokuroras Mikolajus Przybylas, tyręs aviakatastrofos Smolenske, kurios metu žuvo šalies prezidentas Lechas Kaczynskis ir 95 kiti lėktuvu skridę žmonės, bylą, surengtos spaudos konferencijos metu šovė sau į galvą, praneša gazeta.pl. Sunkią traumą patyręs prokuroras buvo išvežtas į ligoninę.
Prokuroras bandė nusižudyti
Prokuroras bandė nusižudyti / Nuotr. iš „YouTube“

Laikraščio „Gazeta Wyborcza“ interneto tinklalapyje rašoma, kad bandžiusio nusižudyti prokuroro būklė stabili, jis yra sąmoningas. Pas ligoninėje esantį pareigūną atvyko artimieji. 

Spaudos konferencijos metu M.Przybylas kalbėjo apie tai, kad tiriant Smolensko tragediją iš ryšio operatorių buvo reikalaujama teikti duomenis apie žurnalistų telefoninius pokalbius ir trumpąsias žinutes. Toks sprendimas motyvuotas tuo, kad buvo baiminamasi, jog pasklis informacija apie valstybines paslaptis.

Anksčiau buvo pranešama, kad informacija apie žurnalistų pokalbius nebuvo renkama, o tik tikrinami prokuroro Mareko Pasioneko veiksmai – buvo įtariama, kad jis nutekino dalį informacijos žiniasklaidai. Oficialūs kaltinimai jam taip ir nebuvo pateikti.

Tačiau žmogaus teisių gynėjai teigia, kad nebuvo gautas teismo leidimas klausytis pokalbių, todėl tyrėjų reikalavimai suteikti tokią informaciją buvo neteisėti.

Žurnalistai pasakojo, kad prokuroras spaudos konferencijos metu buvo susinervinęs. Jis teigė veikęs pagal šalyje galiojančius įstatymus ir pareiškė, kad kai kurie žurnalistai galėjo buvo nusamdyti užsienio žvalgybos.

Spaudos konferencijos pabaigoje prokuroras pareiškė ginsiąs prokuratūros garbę ir niekada nediskredituosiantis Lenkijos Respublikos.

Vėliau karo prokuroras pareiškė, kad reikėtų išvėdinti patalpas ir paprašė žurnalistų kuriam laikui išeiti iš salės, o į klausimus bus atsakyta vėliau.

Išėję už durų žurnalistai po poros minučių išgirdo šūvį. Vienas iš žurnalistų pasakojo Lenkijos televizijai: „Išgirdome garsų trenksmą ir grįžime į kabinetą, manydami, kad nugriuvo kuri nors iš kamerų. Tada pamatėme nejudantį prokurorą, gulintį kraujo klane, o šalia – jo karišką pistoletą.“

Skelbiama, kad prokuroras spaudos konferencijos pertraukos metu šovė sau į galvą. Pareigūnas tebėkvėpavo, o greitoji pagalba atvyko „per kelias minutes“, žurnalistas sakė televizijai TVN24.

Medikai M.Przybylą išvežė į ligoninę, skelbiama, kad dabar jo būklė sunki, tačiau jis atgavo sąmonę ir pavojus gyvybei negresia. Poznanės ligoninės, į kurią buvo atvežtas M.Przybylis, vadovas Leslawas Lenartowiczius taip pat patvirtino, kad prokuroro gyvybei pavojus negresia.

„Jo kaukolė pažeista, o mes atliekame kompiuterinę tomografiją diagnozei“, – pridūrė jis.

Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis sakė esantis susirūpinęs dėl šio mėginimo nusižudyti ir paprašė nacionalinio saugumo biuro vadovą stebėti padėtį.

Psichologinės pagalbos telefonai
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Vaikų linija www.vaikulinija.lt 116 111 Kasdien 11.00–21.00 val.
Jaunimo linija www.jaunimolinija.lt 8 800 28888 Visą parą
Vilties linija, psichologinė pagalba suaugusiems www.kpsc.lt 116 123 Visą parą
Pagalbos moterims linija 8 800 66366 I–V 10.00–21.00 val.
„Linija doverija“ (pagalba teikiama rusų kalba) 8 800 77277 I–V 16.00–20.00 val.
Dingusių žmonių šeimų paramos centras

8 800 26161,

(8 5) 277 3135

I–V 8.00–16.00 val.,

Visą parą
 

Panevėžio paguodos telefonas (8 45) 500 965 I–V 20.00–8.00 val.
Vilniaus moterų namų krizių centras 8 800 22008 I–V 9.00–17.00 val.
Vaiko raidos centras (8 5) 275 7564 Visą parą

Pokalbiai 8-800 linija yra nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius