Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smūgis nacionalistams: Briuselio policija nutraukė V.Orbano ir N.Farage'o renginį

Antradienį policija Briuselyje nutraukė vykstantį Europos kraštutinių dešiniųjų susitikimą.
Nigelas Farage'as
Nigelas Farage'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per ateinančias dvi dienas Nacionalinio konservatizmo konferencijoje turėjo dalyvauti Vengrijos lyderis Viktoras Orbanas ir Jungtinės Karalystės politikas Nigelas Farage'as, tačiau praėjus dviem valandoms nuo renginio pradžios teisėsauga atvyko į renginio vietą, esančią netoli Europos kvartalo, ir pranešė organizatoriams, kad susitikimas nutraukiamas.

„Valdžios institucijos nusprendė uždaryti renginį dėl galimų viešosios tvarkos pažeidimų“, – vienam iš organizatorių sakė policijos pareigūnas, kurio žodžius išgirdo leidinys „Politico“. Renginys jau nebevyko 11 val., kai pagrindinę kalbą turėjo sakyti „Brexit“ architektas N.Farage'as.

„Tai tikrai kaip autokratinėje diktatūroje“, – skundėsi Frankas Füredi, vienas iš organizatorių iš dešiniosios pakraipos analitinio centro MCC, kuris yra vienas iš renginio rėmėjų. „Jie bando pasinaudoti technine priežastimi, kad pasiektų politinį tikslą. Jie pasakė savininkui, kad jei renginys nebus nutrauktas, jie atjungs elektrą“, – piktinosi organizatorius.

Renginių erdvė „Claridge“ buvo jau trečioji suplanuota konferencijos vieta po to, kai pirmoji erdvė – „Concert Noble“ – renginio atsisakė spaudžiant Briuselio merui socialistui Philippe'ui Close'ui, o liberalusis Eterbeko meras įtikino prabangų viešbutį „Sofitel“ atšaukti konferenciją jų patalpose.

Policija pranešė organizatoriams, kad yra rizika, jog vėliau po pietų protestuotojai gali trikdyti viešąją tvarką renginio vietoje. MCC personalo vadovas Anthony Gillandas sakė policijai, kad ji teisme užginčys mero sprendimą neleisti renginiui vykti.

Renginyje taip pat turėjo dalyvauti dešiniųjų pažiba Suella Braverman, buvusi Jungtinės Karalystės vidaus reikalų sekretorė, ir Ericas Zemmouras, kraštutinių dešiniųjų šalininkas, 2022 m. kandidatavęs į Prancūzijos prezidento postą.

Konferenciją organizuoja Edmundo Burke'o fondas – dešiniųjų pažiūrų analitinis centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius