-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smukus reitingams, Japonijos premjeras pertvarkė ministrų kabinetą

Smukus Japonijos vyriausybės reitingams, premjeras Fumio Kishida trečiadienį pertvarkė savo ministrų kabinetą.
Fumio Kishida
Fumio Kishida / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Be kita ko, pakeistas gynybos ministras, kuriuo iki šiol dirbo nužudyto ekspremjero Shinzo Abe brolis.

Praėjusį mėnesį F.Kishida atvedė savo valdančiąją partiją į pergalę parlamento aukštųjų rūmų rinkimuose, vykusiuose kelios dienoms po to, kai Sh.Abe nušovė vyras, pasipiktinęs Susivienijimo Bažnyčia.

Nuo to laiko, visuomenei atidžiai stebint šios bažnyčios ryšius su Japonijos politikais ir tai, kaip F.Kishida tvarko ekonomiką, vyriausybės populiarumo reitingai smuko.

Remiantis pirmadienį paskelbtais visuomeninio transliuotojo NHK užsakymu atliktos apklausos duomenimis, per tris savaites vyriausybės populiarumas smuko 13 procentinių punktų iki 46 proc., o kita dienraščio „Yomiuri Shimbun“ užsakymu atlikta apklausa parodė, kad nuo liepos ministrų kabineto reitingai sumažėjo 8 procentiniais punktais iki 57 procentų.

Naujuoju gynybos ministru paskirtas politikos veteranas Yasukazu Hamada. Tai labai svarbus postas, atsižvelgiant į F.Kishidos pažadą padidinti gynybos biudžetą, kad būtų galima atremti didėjančias Kinijos ir Šiaurės Korėjos grėsmes.

Y.Hamada, kuris vadovavo Gynybos ministerijai 2008–2009 metais, šiame poste pakeitė Sh.Abe brolį Nobuo Kishi, kurio prasta sveikata pastaruoju metu kėlė susirūpinimą.

N.Kishi taip pat neseniai pažadėjo „kruopščiai peržiūrėti“ savo ryšius su Susivienijimo Bažnyčia, pripažinęs, kad jos nariai dirbo rinkimų kampanijos savanoriais.

Po Sh. Abe nužudymo Japonijos žiniasklaida atskleidė, kad daugelis valdančiųjų įstatymų leidėjų, ypač priklausančių ekspremjero frakcijai, gavo panašią pagalbą iš Susivienijimo Bažnyčios narių. Visgi pati grupė teigia, kad pasekėjai tai daro tik kaip privatūs piliečiai.

1954 metais Korėjoje įkurta organizacija patvirtino, kad Sh.Abe nužudymu įtariamo vyro motina buvo jos narė.

Pranešama, kad moteris paskelbė bankrotą po to, kai Susivienijimo Bažnyčiai paaukojo apie 100 mln. jenų (tuometiniu kursu – 979 tūkst. eurų).

Visuomenė taip pat yra susiskaldžiusi dėl F. Kishidos sprendimo surengti valstybines Sh.Abe, ilgiausiai dirbusio Japonijos ministro pirmininko, laidotuves. Šį žingsnį kai kas kritikuoja kaip bandymą išgarbinti visuomenę skaldžiusį politinį veikėją.

Vyriausybės vyriausiasis sekretorius Hirokazu Matsuno perskaitė pertvarkyto ministrų kabineto narių sąrašą, į kurį įtrauktas Katsunobu Kato, grįžtantis vadovauti Sveikatos apsaugos ministerijai.

K.Kato dirbo sveikatos apsaugos ministru Sh.Abe vyriausybėje.

Skaitmeninių reikalų ministru paskirtas Taro Kono, kuris taip pat yra vadovavęs kelioms ministerijoms. Jam pavesta perkelti į internetą daugiau Japonijos sistemų, kurios iki šiol tebėra analoginės.

Naująja ekonomikos saugumo ministre tapo Sanae Takaichi, žinoma dėl savo „vanagiškų“ pažiūrų. Dabartiniai užsienio reikalų ir finansų ministrai liks dirbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius