Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šnipo S.Skripalio apnuodijimu kaltinami rusai naudojosi prostitutėmis ir rūkė „žolę“

Dvigubo šnipo Sergejaus Skripalio apnuodijimu įtariami Aleksandras Petrovas ir Ruslanas Boširovas prieš įvykdydami nusikaltimą linksminosi su prostitutėmis, rūkė „žolę“ ir net susipyko su vieno Londono viešbučio svečiais. Apie tai sekmadienį rašo „The Sun“.
Anatolijus Čepiga (kairėje) ir Aleksandras Miškinas
Ruslanas Boširovas (kairėje) ir Aleksandras Petrovas / „Scanpix“ nuotr.

Rytų Londone esančio dviejų žvaigždučių viešbučio „City Stay Hotel“ svečiai sakosi atpažinę ir įsiminę įtariamuosius Aleksandrą Petrovą ir Ruslaną Boširovą.

Liudininkai tvirtina, jog šie du vyrai prieš nusikaltimą audringai linksminosi su moterimis. O tai tarsi paneigia Maskvos anksčiau iškeltą versiją, esą A.Petrovas ir R.Boširovas negali būti susiję su Rusijos žvalgyba, mat yra homoseksualūs.

Rūkė „žolę“

Vienas iš viešbučio svečių „The Sun“ pasakojo, jog su A.Petrovu ir R.Boširovu susidūrė naktį prieš S.Skripalio apnuodijimą.

„Po darbo grįžau į savo kambarį ir ruošiau maistą, kažką panašaus į vakarienę. Buvo šeštadienio vakaras, taigi viešbutyje kaip įprastai savaitgaliais buvo ramiau. Bet aš užuodžiau stiprų žolės kvapą iš jų kambario. Tai buvo jų kambario durys, neabejotinai – sakė liudininkas. – Vėliau ten buvo moterų, manau, prostitučių. Neabejotinai jie užsiėmė seksu, girdėjau tai garsiai ir ilgai. Ten tikrai buvo moteris, nemanau, kad jie užsiėmė seksu tarpusavyje.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Petrovas ir Ruslanas Boširovas Solsberyje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Petrovas ir Ruslanas Boširovas Solsberyje

Svečias pasakojo pasibeldęs į kambario duris, bet niekas jų neatidarė.

„Girdėjau juos kalbant rusiškai“, – sakė liudininkas.

„The Sun“ rašo, kad dėl triukšmingų rusų skundėsi ir kiti viešbučio svečiai.

Kitą rytą A.Petrovas ir R.Boširovas paliko viešbutį ir išvyko į Solsberį, kur ir buvo apnuodytas 67-erių Sergejus Skripalis ir 34-ių jo dukra Julija.

Ieško dar dviejų įtariamųjų

Didžiosios Britanijos žvalgyba ieško dar dviejų asmenų, įtariamų padėjus A.Petrovui ir R.Boširovui. Tai sekmadienį pranešė leidinys „The Sunday Mirror“, remdamasis šaltiniu vyriausybėje.

Pasak šaltinio, vienas iš įtariamųjų yra operacijos kuratorius ir Rusijos ambasados darbuotojas, o kitas – gydytojas, taip pat sekęs operaciją Solsberyje.

Tyrėjų teigimu, gydytojo galėjo prireikti, kad būtų patikrinta, ar A.Petrovas ir R.Boširovas patys nenukentėjo nuo nuodingos medžiagos.

Šaltinio manymu, įtariamieji Skripalių apnuodijimu galėjo susitikti su kitais dviem asmenimis po to, kai išvyko iš viešbučio Londone, prieš keliaudami į Solsberyje esantį S.Skripalio namą.

A.Petrovas ir R.Boširovas kaltinami kovo 4-ąją ištepus S. Skripalio namų durų rankeną kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

„Novičiok“ paveikti Skripaliai ir jiems į pagalbą atskubėjęs policininkas liko gyvi, bet netikrą kvepalų buteliuką, kuriame buvo tos medžiagos likučių, po kelių savaičių rado vienas vyras, gyvenantis netoli Solsberio esančiame Eimsberio miestelyje. Numanomus kvepalus jis atidavė savo draugei Dawn Sturgess, ši jais pasipurškusi apsinuodijo ir mirė.

Britanijos vyriausybė pareiškė, kad galutinė atsakomybė už pasikėsinimą į Skripalius tenka Rusijos prezidentui, tačiau Maskva tai įnirtingai neigia ir tvirtina, kad visus cheminius ginklus Rusija sunaikino prižiūrint Cheminio ginklo draudimo organizacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius