Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 02 13 /14:02

Socialiniuose tinkluose išplitusiame vaizdo įraše – rusų samdinio egzekucija

Pirmadienį susirašinėjimo platformoje „Telegram“ išplatintas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip kūju ir plaktuku esą įvykdoma egzekucija buvusiam „Wagner“ grupuotės rusų samdiniui, pabėgusiam iš karo Ukrainoje, pranešė „Reuters“.
Vaizdo įrašo stop kadras
Vaizdo įrašo stop kadras / „Telegram“

Nepatvirtintame vaizdo įraše, kurį paskelbė su „Wagner“ susijęs „Pilkosios zonos“ kanalas, vyras prisistato 44 metų Dmitrijumi Jakuščenka ir sako, kad yra gimęs Kryme ir, prieš prisijungdamas prie „Wagner“ pajėgų, išėjo iš kalėjimo.

„Planavau rasti kokią nors spragą, tiesiog, kaip sakoma, pabėgti“, – sakė jis ir pridūrė, kad tai „ne jo karas“ ir kad planavo išvykti.

Susirašinėjimo platformoje teigiama, kad vėliau vyras buvo sučiuptas Dnipro mieste. Jo sulaikymo aplinkybės neaiškios.

„Po to, kaip ir jo kolega Jevgenijus Nužinas, jis susirgo ta pačia liga, nuo kurios Ukrainos miestuose alpstama... o paskui atsibundama rūsyje per paskutinį teismo posėdį“, – rašoma „Pilkoji zona“ kanale, turint omenyje lapkritį išplatintą kito samdinio egzekuciją.

Filmuotoje medžiagoje, kurios antraštė yra „Vaizdo įrašas iš teismo už išdavystę“, rodomas D.Jakuščenka, kurio galva priklijuota lipnia juosta prie plytų bloko, pritvirtinto prie sienos, o už jo stovi nenustatytas kamufliažiniais rūbais apsirengęs asmuo su kūju ir plaktuku.

Sėdėdamas veidu į kamerą, D.Jakuščenka taria savo vardą, pavardę ir gimimo metus.

„Buvau Dnipro miesto gatvėje, kur gavau smūgį į galvą ir praradau sąmonę, atsibudau šioje patalpoje ir man pasakė, kad būsiu teisiamas“, – teigė buvęs samdinys.

Po to už jo stovintis asmuo pakelia kūjį ir, regis, trenkia juo į galvą. Tą akimirką vaizdo įrašas yra neryškus. Pasigirsta stiprus triukšmas ir D.Jakuščenka griūna ant grindų. Vyras vėl užsimoja plaktuku.

Po to vaizdo įraše pasirodo užrašas: „Teismo posėdis skelbiamas baigtu“.

Tai ne pirmas kartas, kai išplatinama informacija apie „Wagner“ vadovybės žiaurumą prieš dezertyruoti bandančius samdinius. Apie „Wagner“ gretose kariaujančių rusų samdinių egzekucijas pasakojo ir iš Rusijos į Norvegiją dezertyravęs buvęs „Wagner“ samdinys Andrejus Medvedevas, kuriam leista likti gyventi Osle dėl baimės, kad grįžus į Rusiją jo lauks susidorojimas.

Žurnalistams paprašius Jevgenijaus Prigožino spaudos atstovų komentaro dėl galimai įvykdytos egzekucijos, atsakymas klausimą uždavusiai žurnalistei buvo viešai paskelbtas J.Prigožino kanale susirašinėjimo platformoje „Telegram“.

Kaip ir būdinga, į tokius rimtus kaltinimus J.Prigožino atstovai spaudai atsakė šmaikštaudami.

„Vaikai smagiai leidžia laiką. Manėte, kad filmas apie D.Jakuščenką – vienaveiksmė drama „Aušros čia ramios“, bet aš manau, kad tai veikiau „Septyniolika pavasario akimirkų“. Jei norite, galime pasidalyti kita serija. Žinote, gėris visada nugalės blogį.“

Naujienų agentūra „Reuters“ pabrėžė, jog jos žurnalistams nepavyko patikrinti vaizdo įrašo patikimumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius