Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sočio olimpinių žaidynių įkaitai: kaimas buvo atkirstas nuo likusio pasaulio

Po penkių savaičių startuosiančios žiemos olimpinės žaidynės Sočyje turėtų parodyti Rusijos valdžios galybę. Jos žada būti kaip pasakoje – nuostabios ir spalvotos, o žmonės jose šypsosis. Vis dėlto priežasčių džiaugtis neturi šalia rusiškosios Rivjeros esančio Achštyro kaimo gyventojai, kurie skundžiasi esantys palikti likimo valiai, rašo tvn24.pl.
Sočio olimpiada vyks 2014 metais
Sočio olimpiada vyks 2014 metais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujienų portalas remiasi Tarptautinės žmogaus teisių stebėjimo organizacijos „Human Rights Watch“ informacija, kurioje tvirtinama, kad olimpinės infrastruktūros statybos darbai labai pablogino aplinkinių gyventojų gyvenimo sąlygas.

Sočio olimpinės žaidynės turėtų būti brangiausia žiemos olimpiada, projekto vertė sieks daugiau nei 50 mlrd. dolerių. Statant sportinius objektus, tiesiant kelius į kainą dėmesio niekas Rusijoje nekreipė. Kaip nekreipė dėmesio ir į šalia Sočio esančių kaimų gyventojus. Taip nutiko vos už 10 km nuo Sočio esančiam Achštyro kaimui.

„Kai nuspręsta čia rengti olimpines žaidynes, džiaugėmės. Prezidentas mus užtikrino, kad niekas nenukentės dėl statybų. O pasirodė, kad nukentėjo visas kaimas“, – skundžiasi kaimo gyventojas Aleksandras Koropovas.

Greitkelis ir geležinkelis, jungiantys jūros pakrantę ir esančius olimpinius objektus su infrastruktūra kalnuose yra pagrindinė projekto ašis. Tad apie tai ir galvota, o ne apie gyventojus.

„Kelias nutiestas šalia kaimo, tačiau nėra jokios jungties su juo. Nėra ir jokios pėsčiųjų perėjos, kuri leistų naudotis viešuoju transportu. Statybos darbai labai pablogino šių gyventojų gyvenimo sąlygas“, – teigė „Human Rights Watch“ atstovė Jane Buchanan.

Vos prasidėjus darbams, per kaimą buvo išasfaltuotas kelias, gyventojai tuo itin apsidžiaugė. Bet per anksti, nes kelias sutvarkytas tik tam, kad juo galėtų važinėti statybines medžiagas vežiojantys sunkvežimiai.

VIDEO: Sočio pašonėje esantis kaimas dėl olimpinių žaidynių atskirtas nuo pasaulio

„Nuo pat darbų pradžios buvome atskirti nuo pasaulio. Kažkada mums tereikėjo 25 minučių, kad nueitume iki autobuso, dabar tam reikia dviejų valandų“, – piktinasi Tatjana Velikaja.

Dar vienas nepatogumas, kurį patyrė kaimo gyventojai – nutrauktas vandentiekis. Kartą per savaitę vandens jiems atvežama sunkvežimiais, tačiau to per mažai. „Human Rights Watch“ baiminasi, kad pasibaigus olimpinėms žaidynėms šiuos žmones valdžia iš viso pamirš ir jie liks be vandens.

Olimpiada Sočyje vyks vasario 7-23 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius