Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sočyje – Vladimiro Putino ir Benjamino Netanyahu susitikimas

Rusijos pietiniame Sočio mieste trečiadienį prasidėjo Kremliaus lyderio Vladimiro Putino ir Izraelio premjero Benjamino Netanyahu susitikimas.
Vladimiro Putino ir Benjamino Netanyahu susitikimas Sočyje
Vladimiro Putino ir Benjamino Netanyahu susitikimas Sočyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Derybose, kurios vyksta V.Putino rezidencijoje Bočarov Ručej, taip pat dalyvauja Rusijos diplomatijos vadovas Sergejus Lavrovas, prezidento padėjėjas Jurijus Ušakovas bei vicepremjeras Arkadijus Dvorkovičius.

Izraelio ministrą pirmininką į Rusiją atlydėjo žvalgybos agentūros „Mossad“ vadovas Yossi Cohenas ir Izraelio nacionalinio saugumo tarybos vadovas Meiras Ben-Shabbatas.

Manoma, kad per šias derybas V.Putinas ir B.Netanyahu aptars situaciją Artimuosiuose Rytuose, įskaitant konfliktą Sirijoje, bei dvišalius santykius.

„Planuojamas apsikeitimas nuomonėmis klausimais dėl dvišalių santykių plėtojimo ir situacijos Artimuosiuose Rytuose, pirmiausia – Sirijos problemos, kovos su tarptautiniu terorizmu ir Palestinos bei Izraelio santykių sureguliavimo bei kitomis regiono ir pasaulio darbotvarkės temomis“, – susitikimo išvakarėse pranešė Kremlius.

Izraelio delegacija planuoja aptarti Irano karinės misijos Sirijoje klausimą.

„Drauge su „Mossad“ ir Nacionalinio saugumo tarybos vadovais išvykstu į susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Aptarsiu su juo Irano bandymus sparčiu tempu sukurti savo karinę misiją Sirijoje“, – naktį iš antradienio į trečiadienį savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Izraelio premjeras.

„Žinoma, tai yra Irano agresijos įrodymas; ji nesumažėjo po branduolinio susitarimo, ir tai yra ne tik Izraelio, bet ir visų Artimųjų Rytų ir viso pasaulio šalių problema“, – pridūrė B.Netanyahu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius