Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokiruojanti statistika: ketvirtadalį visų nusikaltimų Londone padaro atvykėliai, lietuviai tarp jų – treti

Atvykėliai iš Rytų Europos Londone praėjusiais metais padarė už daugiau kaip 11 tūkst. nusikaltimų, rašo „Daily Mail“.
Statistika
Statistika

Dažniausiai policijos akiratyje atsiduria atvykėliai iš Lenkijos, Rumunijos ir Lietuvos. Apskritai užsieniečiai kalti dėl ketvirčio visų Londone įvykdytų nusikaltimų. Atvykėliai padaro devynis iš dešimties su narkotikų platinimu susijusių nusikaltimų ir vieną iš trijų lytinių nusikaltimų.

Statistika byloja apie tai, kad imigrantų padaromų nusikaltimų Londone vis daugėja. Prieš ketverius metus atvykėliai iš užsienio padarydavo tik vieną iš penkių nusikaltimų. Pastaraisiais mėnesiais Rytų europiečių padaryti žiaurūs nusikaltimai verčia britus sunerimti ir imtis griežčiau tikrinti atvykstančius į šalį.

Visai neseniai lenkų tautybės vyras buvo nuteistas kalėti 34 metus už tai, kad praėjus vos savaitei po atvykimo nužudė senukų porą. 22 m. lenkas tykojo jų miegamajame ir užpuolė su peiliu bei plaktuku.

Nuo 2010 m. rugsėjo iki 2011 m. rugpjūčio 31 d. Jungtinės Karalystės sostinėje buvo iškeltos bylos 195 tūkst. 714 nusikaltėlių. Iš jų 46 tūkst. 588 buvo užsieniečiai – tai sudaro 24 proc. visų nusikaltėlių. Likusieji 149 tūkst. 126 buvo britai.

Septyni iš dešimties nusikaltėlių – europiečiai. Daugiausiai nusikaltimų – 4 tūkst. 742 – padarė lenkai, rumunai – 3 tūkst. 952, lietuviai, padarę 2 tūkst. 561 nusikaltimą – treti.

Lenkų nusikaltėliai Didžiosios Britanijos pareigūnams teigia, kad britų kalėjimas jiems tarsi „SPA“. Jie taip pat sako, jei kalėti tektų Lenkijoje, prieš darydami nusikaltimą, jie pagalvotų du kartus.

Sausį lietuvis Rimvydas Liorancas, kuris buvo nuteistas už sutuoktinių poros nužudymą jų namuose Birmingame, kalėjime pasikorė. Po jo mirties paaiškėjo, kad nepaisant to, jog buvo teistas už ginkluotą apiplėšimą, jis įvažiavo į Didžiąją Britaniją.

Vasario pradžioje britų teisėjas teigė nesuprantantis, kaip lietuvis vaikų prievartautojas Viktoras Akuličius buvo įleistas į šalį, kurioje jis sumušė ir išprievartavo moterį. Šis lietuvis kalėjo devynerius metus už septynmetės išprievartavimą.

Kritikų teigimu, dėl atvirų sienų kitoms ES narėms neįmanoma kontroliuoti, kas atvyksta į šalį ir kas iš jos išvyksta. Daugeliu atvejų Briuselio nustatytos taisyklės neleidžia į šalį neįsileisti nusikaltėlių, net jei turima informacijos apie jų įvykdytus nusikaltimus.

ES įstatymai taip pat riboja valdžios galimybes išsiųsti nusikaltėlius kalėti į savo šalis. Didžiojoje Britanijoje ir Velse kali daugiau kaip 11 tūkst. užsieniečių.

„Bet kurį užsienietį nusikaltėlį, nuteistą ilgesniam laikotarpiui nei 12 mėnesių, automatiškai rekomenduojama deportuoti“, – teigė Jungtinės Karalystės Sienų agentūros atstovas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius