Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokiruoti dešimtoko Maskvos šaulio tėvai nenori nei jo matyti, nei girdėti jo balso

Maskvoje ketvirtadienį palaidotos žudynių, kurios įvyko Otradnojės rajone esančioje 263-ioje mokykloje, aukos – geografijos mokytojas Andrejus Kirilovas ir policininkas Sergejus Bušujevas. Tuo tarpu šaulys, tos pačios mokyklos dešimtokas Sergejus Gordejevas, nesugeba paaiškinti, kodėl ėmė žudyti. Advokatas iš jo išgirdo tik tiek, kad paauglys neketino šaudyti, norėjo, jog jį išgirstų.
Rusijoje iš mokyklos evakuojami mokiniai
Rusijoje iš mokyklos evakuojami mokiniai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dešimtokas S.Gordejevas pirmadienio rytą į mokyklą atėjo ginkluotas dviem šautuvais, kurie priklauso jo tėvui.

Norėjo pasidalyti atsivėrusia gyvenimo prasme

Lydimas mokyklos apsaugininko jis nuėjo į klasę, kurioje vyko geografijos pamoka, ir paėmė įkaitais apie 20 mokinių. Vėliau jis ėmė šaudyti į pagalbon iškviestus policininkus ir nužudė geografijos mokytoją. Pasak liudininkų, vaikinas šaukė, kad jam „atsivėrė gyvenimo prasmė“, kuria jis nori pasidalinti. Sergejų pavyko nuginkluoti tik po to, kai į derybas su juo įsitraukė jo tėvas.

Žuvusius policininką S.Bušujevą ir mokytoją A.Kirilovą bei sužeistą policininką Vladimirą Krochiną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas apdovanojo ordinu „Už narsą“. Tai praneša portalas newsru.com.

Maskvos policijos nuotr./policininkas Sergejus Bušujevas
Maskvos policijos nuotr./Žuvęs policininkas Sergejus Bušujevas

Nesugeba paaiškinti, kodėl žudė

Žudynes sukėlęs 263-ios mokyklos dešimtokas S.Gordejevas nesugebėjo tyrėjams paaiškinti, kodėl jis tai padarė. Paauglio advokatas Andrejus Nikitinas interviu laikraščiui „Moskovskij komsomolec“ teigė, kad galbūt jo ginamasis ir pats nežino, kodėl taip pasielgė.

Sergejus tvirtina, kad nejautė neapykantos nei žuvusiam mokytojui, nei klasės draugams, nei dar kam nors.

„Jis sako, kad viskas įvyko spontaniškai. Sergejus tik norėjo, kad jį išgirstų, o iššovė netyčia. Jis dabar prislėgtas, bet gana ramus. Mąsto sveikai, logiškai. Susidaro įspūdis, kad jis subrendęs daug labiau, nei turėtų būti pagal jo amžių“, – teigė advokatas.

A.Nikitino teigimu, Sergejus tvirtina, kad nejautė neapykantos nei žuvusiam mokytojui, nei klasės draugams, nei dar kam nors.

Tipiškas paaugliškas maksimalizmas

A.Nikitinas teigia, kad vaikinas supranta, ką padarė ir gailisi: „Jis keletą kartų sakė, jog nenorėjo žudyti, nors viskas atrodo kitaip – suplanuota, apgalvota.“

Iš karto po nusikaltimo Sergejus tvirtino, jog negyvens, nusižudys, tačiau dabar aprimo. Anksčiau vaikinas tyrėjams buvo pareiškęs: „Aš norėjau pagarsinti savo požiūrį į gyvenimą ir paskui numirti.“

Paklaustas, koks yra jo ginamojo požiūris į gyvenimą, advokatas atsakė: „Suprantamo paaiškinimo jis nepateikė. Kalba apie Dievą, tikėjimą, apie gyvenimo prasmę – toks tipiškas paaugliškas maksimalizmas.“

S.Gordejevui bus atlikta psichiatrinė ekspertizė, tačiau jau žinoma, kad mokyklos psichologas nepastebėjo jokių jo keistenybių.

Tėvai sūnų lepino, o dabar nenori jo matyti

A.Nikitino teigimu, Sergejaus santykiai su tėvais taip pat buvo geri. Vaikinas advokatui pasakojo, kad pildė visus sūnaus norus, pirko viską, ko tik jis užsimanydavo.

Tačiau po sukrečiančio nusikaltimo Sergejui nepavyko pasimatyti nei su mama, nei su tėvu – tėvai užsidarė nuo viso pasaulio – neatsiliepė į telefono skambučius keletą dienų ir nenorėjo bendrauti su tyrėjais.

Manoma, kad jie niekaip negali atsigauti nuo šoko, kurį patyrė sužinoję, ką padarė jų sūnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius