Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Somalio kaimą užpuolė prancūzų kariai, sako vietiniai, o prancūzai tai neigia

Keturi užsienio karinių pajėgų sraigtasparniai pirmadienį atakavo kaimą Somalio pietuose, apšaudė vieną transporto priemonę, kurioje buvę žmonės žuvo, tvirtino gretimo kaimo seniūnas ir liudininkai.
Kariai Somalyje
Kariai Somalyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Prancūzai Somalis

Vietinis islamistų vadas sakė, jog kaimą atakavę sraigtasparniai buvo Prancūzijos kariškių. Erilio kaimelis, esantis už 200 km į pietus nuo Mogadišaus, buvo atakuotas apie 13 val. 30 min. (vietos ir Lietuvos laiku), nurodė šaltiniai.

„Al Qaeda“ inspiruota ekstremistų grupuotė „Al Shebab“, kuri kontroliuoja minimą regioną, kaip manoma, laiko įkaitu vieną prancūzų agentą, pagrobtą liepos mėnesį. Tikėtina, kad prancūzai galėtų surengti jo išlaisvinimo operaciją, bet šį kartą Prancūzija neigia tai dariusi.

„Erilio kaime buvo karinė operacija, vykdyta keturiais užsienio sraigtasparniais. Sunaikintas automobilis; girdėjome, kad kai kurie jo keleiviai buvo paimti į sraigtasparnius“, – pasakojo gretimo kaimo, Baracės, seniūnas Abdinasiras Mohamedas Adanas telefonu naujienų agentūrai AFP.

Keli vietiniai liudininkai pateikė tokią pat informaciją. „Esame informuoti, kad prancūzų armijos kovos sraigtasparniai atakavo automobilį, visiškai jį sunaikino ir kai kurios keleivius pasiėmė“, – sakė „Al Shebab“ atstovas.

Prancūzijos kariškių štabas Paryžiuje paneigė gandus apie neva rengtą prancūzų ataką.  „Nebuvo jokios prancūzų operacijos“, – tvirtino admirolas Christophe'as Prazuckas, generalinio štabo atstovas.

Pasak jo, Prancūzijos kariai veikia Europos Sąjungos kovos su piratais pajėgose „Atalanta“ ir į Somalio teritoriją nesikiša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius