Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Somalio piratai gavo išpirką už ukrainiečių laivą „Faina“

Somalio piratai gavo 3,2 mln. dolerių išpirką už ukrainiečių sausakrūvį laivą „Faina“, gabenusį tankus. Kaip praneša naujienų agentūra „Reuters“, piratai žada netrukus pasitraukti iš laivo.
Laivas „Faina“
Laivas „Faina“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujienų agentūros „RIA Novosti“ duomenimis, piratai vis dar yra laive ir dalijasi gautą išpirką. Vienas iš derybų su piratais dalyvių perdavė, kad laivas turėtų būti paleistas per artimiausias kelias valandas.

Somalio piratai netoli savo šalies krantų „Fainą“ užgrobė praėjusių metų rugsėjo 25 d. Piratų antpuolio metu „Fainoje“ buvo 17 Ukrainos, 3 Rusijos ir 1 Latvijos pilietis. Laivo kapitonas – rusas Vladimiras Kolobkovas – mirė nuo infarkto. „Faina“ gabeno 33 tankus T-72, granatsvaidžius, zenitinius įrenginius ir amuniciją, kuriuos Ukraina pardavė Kenijai.

Laivas priklauso Odesoje įsikūrusiai kompanijai „Tomeks“. Pagal dokumentus gabenta ginkluotė skirta Kenijos vyriausybei, tačiau žiniasklaidoje buvo pasirodę ir teiginių, kad galutinis jos adresatas – Sudano sukilėliai. Kijevas ir Nairobis tokius gandus kategoriškai paneigė.

Somalio valdžia dėl 15 metų šalyje trunkančio pilietinio karo nesugeba susidoroti su piratais. Jungtinių Tautų Organizacijos duomenimis, praėjusiais metais Somalio pakrantėse užfiksuota 120 jūros plėšikų antpuolių prieš prekinius laivus. Ekspertų vertinimu, metinės piratų pajamos iš nusikalstamo verslo – apie 150 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius